Loading...

Οι ανθισμένες ροζ βερικοκιές στα Καλύβια Αγρινίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ένας από τους ελάχιστους καλλιεργητές οπωροφόρων δένδρων στην περιοχή των Καλυβίων Αγρινίου είναι ο Ηλίας Δρακόπουλος ο οποίος αυτή την εποχή συνεχίζει τα κλαδέματα στις ανθισμένες βερικοκιές του που εντυπωσιάζουν με τις ροζ και φούξια αποχρώσεις τους

Οι ανθισμένες βερικοκιές, ιδιαίτερα τώρα την άνοιξη, έχουν την τιμητική τους και μια από τις απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες που πρέπει να κάνουν οι παραγωγοί είναι το κλάδεμα, το οποίο γίνεται σταδιακά από το μήνα Νοέμβριο έως τις αρχές Απριλίου. Τα ροζ άνθη των δέντρων κάνουν τα κτήματα να φαίνονται σαν μία μεγάλη χρωματιστή «θάλασσα», την οποία τα μάτια σου δεν χορταίνουν να βλέπουν.

Άλλωστε αυτή είναι και η εποχή που η φύση ανθίζει και μεγαλουργεί και μόνο τέτοιες υπέροχες εικόνες μπορεί να μας προσφέρει πλουσιοπάροχα.

Το κλάδεμα είναι ίσως η πιο σημαντική εργασία στον οπωρώνα καθώς καθορίζει άμεσα την παραγωγικότητα, το σχήμα και τη βιωσιμότητα του δέντρου. Μεταξύ των άλλων εργασιών, το κλάδεμα είναι η πιο τεχνική εργασία και απαιτεί προσοχή και εμπειρία.

Ο Ηλίας Δρακόπουλος, μαζί με την σύζυγό του Βασιλική, φροντίζουν και περιποιούνται τακτικά όλα τα δέντρα που καλλιεργούν στους οπωρώνες τους, ενώ παράλληλα επιδιώκουν να πετύχουν την καλή απόδοση και ποιότητα των καρπών από τις βερικοκιές, τις ροδακινιές, τις μηλιές και άλλων δένδρων που έχουν, αφού με πολύ κόπο και προσπάθεια έχουν καταφέρει να είναι όλα νοικοκυρεμένα.

Πηγή: www.kalyvia.gr





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!