Loading...

Γαστρονομία


Χωριάτικη γαλατόπιτα από τη γιαγιά Άννα

Στο χωριό Σαργιάδα Αιτωλοακαρνανίας, η γιαγιά Άννα μας υποδέχεται με αγάπη στο όμορφο χωριό της, μας μαγειρεύει με δικά της προϊόντα, μια πεντανόστιμη σπιτική γαλατόπιτα, θυμάται και μας διηγείται πως Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Πίτα γυριστή στα κάρβουνα από τη Σταμνά Μεσολογγίου

H αγροδιατροφική μας κληρονομιά εναρμονίζεται απόλυτα με τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας, στη διαμόρφωση ενός πιο βιώσιμου συστήματος τροφίμων. Είναι πολύ σημαντικό τα τρόφιμα που καταναλώνουμε να είναι απόλυτα υγιεινά Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Πατάτες λαδορίγανη στον ξυλόφουρνο της γιαγιάς Βούλας από τη Σταμνά Μεσολογγίου

Η Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας υπήρξε παραδοσιακά ως ένα από τα φιλόξενα χωριά και οι κάτοικοί του φημίζονται για την αγάπη τους στις ελληνικές παραδόσεις τα ήθη και τα έθιμα του τόπου Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Χωριάτικη λαχανόπιτα από τη γιαγιά Δήμητρα στη Σαργιάδα Αγρινίου (vid)

Στη Σαργιάδα Αιτωλοακαρνανίας η 85χρονη γιαγιά Δήμητρα, μας υποδέχεται με χαρά στο όμορφο χωριό της, μας μαγειρεύει με τα χεράκια της μια πεντανόστιμη νηστίσιμη λαχανόπιτα, μας διηγείται με νοσταλγία μύθους Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Τραχανόπιτα παραδοσιακή με χειροποίητα φύλλα από τον Εμπεσό Βάλτου

Τραχανόπιτα, μια πίτα που κατέχει μια ξεχωριστή θέση στο πάνθεον με τις παραδοσιακές πίτες του τόπου μας, μοσχοβολάει παράδοση και ξυπνάει μνήμες από το χωριό και τη γιαγιά. Γίνεται εύκολα, Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Ο μεγαλύτερος παραγωγός χελιού στην Ελλάδα είναι από ένα άγνωστο χωριό του Αμβρακικού

Με αφετηρία το Ψαθοτόπι Αρτας, το καπνιστό χέλι, αυτή η ντελικατέτσα με τη βουτυρένια γεύση και τα έντονα καπνιστά αρώματα, ταξιδεύει παντού. Ψαθοτόπι, ένα χωριό χαμένο σε βαλτότοπους λίγο πριν Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Κλωτσοτύρι με αυγά και τραχανά: Το φαγητό των φτωχών

Καταγράφοντας την αγροτοδιατροφική μας κληρονομιά, ταξιδεύουμε στα ορεινά χωριά μας, συναντούμε νοικοκυρές που γνωρίζουν καλά την τέχνη της παραδοσιακής κουζίνας και μαζί τους ανασύρουμε μνήμες από λησμονημένα φαγητά της φτωχής Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Ψήνοντας κάστανα στο Αυλάκι Βάλτου

Στο αιωνόβιο καστανόδασος του Βάλτου (στα πρώτα σύνορα του Ελληνικού κράτους 1832 Αμβρακικός-Παγασητικός) στο μικρό ορεινό χωριό Αυλάκι Αιτωλοακαρνανίας, ο Θανάσης πρόεδρος και κάτοικος, μας υποδέχεται και μας διηγείται ιστορίες Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Μπομπότα, το ψωμί των φτωχών

Η καλλιέργεια του καλαμποκιού άλλοτε, ήταν η πρώτη φροντίδα προκειμένου οι πρόγονοί μας εξασφαλίσουν τη βασική τους τροφή, το ψωμί της χρονιάς! Η μπομπότα είναι ψωμί από καλαμποκίσιο αλεύρι που Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Γαριδομακαρονάδα Αμβρακικού, με τις νοστιμότερες γαρίδες!

Από την Μπούκα μέχρι το Μενίδι, οι ψαράδες βγάζουν καθημερινά με τις βάρκες τους ολόφρεσκες γαρίδες, τις διάσημες γαρίδες Αμβρακικού. Μπορείτε να τις προμηθευτείτε απευθείας από την βάρκα και να Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:
iAitoloakarnania

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!