Loading...

Γαστρονομία


Συκομαΐδες: Ένα ιδιαίτερο και γευστικότατο έδεσμα

Τα παλαιότερα χρόνια, που δεν υπήρχε η σημερινή επάρκεια των αγαθών, οι κάτοικοι της υπαίθρου φρόντιζαν ιδιαίτερα για την διατροφή τους να μεταποιούν αγροτικά προϊόντα την εποχή της παραγωγής τους Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Φτιάχνοντας παραδοσιακό τραχανά (vid)

Καταγράφοντας την αγροτοδιατροφική μας κληρονομιά φτιάχνοντας παραδοσιακό τραχανά, την αρχαιότερη τροφή με την υψηλή διατροφική αξία που μεγάλωσε γενιές και γενιές. Η ιστορία, θέλει τον τραχανά, να αποτελεί εξέλιξη του χυλού Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Η Γαλατόπιτα της Καραχάλους

Άνοιξη, τα γιδοπρόβατα είχαν γεννήσει και σιγά σιγά τα μικρά αποκόβονταν από την μάνα στη Γαβαλού. Το γάλα ή θα αποτελούσε κύριο γεύμα στην μορφή της τριψάνας, ή σιγά σιγά Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Οι παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες συνταγές της Ρούμελης

Μπορεί οι περιορισμοί λόγω πανδημίας να επιβάλλουν ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο, στη Ρούμελη όμως τα έθιμα, οι συνήθειες και κυρίως τα εδέσματα δεν μπορούν να περιοριστούν. Ήδη τα χοιρινά, τα Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Το πρώτο μουσείο άλατος στην Ελλάδα βρίσκεται στο Μεσολόγγι!

Το πρώτο και μοναδικό θεματικό μουσείο άλατος στην Ελλάδα λειτουργεί από αρχές του Σεπτέμβρη 2020 στην Τουρλίδα του Μεσολογγίου, μέσα στις αλυκές και δίπλα από τη λιμνοθάλασσα. Μέσα στο ειδυλλιακό Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Μυδοπίλαφο από τον Αμβρακικό σκέτη απόλαυση!

Μια παραδοσιακή συνταγή για μυδοπίλαφο με μύδια κατευθείαν από τα νερά του Αμβρακικού! Εσείς δεν έχετε παρά να βάλετε την καλή διάθεση και παρέα. Υλικά: Φρέσκα μύδια Ένα κρεμμύδι ξερό Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Το αβγοτάραχο Μεσολογγίου «ζωντανά» από την Τουρλίδα στη δημόσια τηλεόραση της Ιαπωνίας

Μια ακόμα προσπάθεια προβολής του τόπου μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς δημοσιογράφος της δημόσιας Ιαπωνικής τηλεόρασης συνδέθηκε ζωντανά από την Τουρλίδα σε εκπομπή με μεγάλη τηλεθέαση στην prime time Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Κατμάρ, το παραδοσιακό νηστίσιμο γλυκό της Αιτωλοακαρνανίας

Το κατιμάρι ή κατμάρ όπως αποκαλούμε εμείς, φτιάχνεται σε πολλές περιοχές του νομού μας είτε τα Χριστούγεννα, είτε κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής με αφορμή τη νηστεία. Το κατιμάρι είναι Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

Δοκιμάστε τη παραδοσιακή φλαγούνα

Η τοπική φλαγούνα αποτελεί ένα από τα πιο νόστιμα εδέσματα της Αιτωλοακαρνανίας… Λίγο πολύ, όλοι όσοι έχουν ζήσει σε διάφορα σημεία του νομού, θα έχουν γευτεί τη ζεστή φλαγούνα ή φλαούνα Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:

H παραδοσιακή μακαρονόπιτα από τα χωριά του Ξηρομέρου

Είναι μια χορταστική και πεντανόστιμη πίτα, η αγαπημένη των παιδιών, που γίνεται πάντα ανάρπαστη στα ξηρομερίτικα τραπέζια. Στην Αιτωλοακαρνανία, από άκρη σε άκρη, οι νοικοκυρές ειδικεύονται στις χειροποίητες πίτες οι Συνεχίστε την ανάγνωση…

Δημοσιεύτηκε:
iAitoloakarnania

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!