Loading...

«Το δικό μου αλωνάκι», ένα εργαστήριο animation για παιδιά στο Μεσολόγγι


Μοιραστείτε το άρθρο...

To ANIMASYROS ταξιδεύει για πρώτη φορά στο Μεσολόγγι και σε συνεργασία με το Messolonghi by Locals θα πραγματοποιήσουν διήμερο εργαστήριο κινούμενων σχεδίων για παιδιά με τίτλο “Το δικό μου αλωνάκι”.

Ελάτε να γνωρίσουμε την τέχνη του animation, να εξερευνήσουμε τον τόπο μας και την ιστορία του και τέλος να δημιουργήσουμε την δική μας ταινία animation.

Μαζί θα επιλέξουμε το σενάριο, θα βρούμε πληροφορίες για τις ιστορίες μας, θα κατασκευάσουμε τα σκηνικά και στο τέλος θα γυρίσουμε την ταινία μας.

Έτσι λοιπόν, μέσα από μια δημιουργική διαδικασία μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε και γνωρίζουμε το Μεσολόγγι και την Ιστορία του.

Σας περιμένουμε Δευτέρα 3 και Τρίτη 4 απριλίου και ώρα 15:00-17:00 στον ΤοπικόΚόμβο_LocalHUB.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Δευτέρα 3 και Τρίτη 4 Απριλίου 2023
Ώρα: 15:00-17:00
Συνολική διάρκεια: 4 ώρες (2 εργαστήρια των 2 ωρών)
Ηλικίες: 8-13
Τοποθεσία: Τοπικός Κομβος_LocalHUB, Ελευθερίου Βενιζέλου & Κ.Κάστη, Μεσολόγγι

Το εργαστήριο είναι δωρεάν.
Δήλωση συμμετοχής: messolonghibylocals.com/anim23/

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2631302048.

Πρόγραμμα εργαστηρίου:

Ημέρα 1η – Δευτέρα 03 Απριλίου | 15:00-17:00

Σύντομη παρουσίαση του ANIMASYROS και εισαγωγή στην τεχνική του animation.

Σύντομη παρουσίαση του οργανισμού Messolonghi by locals, και πληροφορίες για την περιοχή του Μεσολογγίου.

Ξεκινάμε χωρίζοντας τα παιδιά σε ομάδες.

Επιλογή σεναρίου
Όλα τα παιδιά μαζί θα επιλέξουν το σενάριο της ταινίας ανάμεσα από δύο τρεις ιστορίες που θα έχουμε ετοιμάσει. Η κάθε ομάδα επιλέγει και αναλαμβάνει να υλοποιήσει μία σκηνή του σεναρίου.

Κατασκευή σκηνικών

Στη συνέχεια θα αναζητήσουμε την εικονογραφία της ιστορίας και θα προχωρήσουμε στην κατασκευή των σκηνικών χρησιμοποιώντας υλικά όπως χαρτιά, χαρτόνια, μολύβια, χρώματα κ.α.

Ημέρα 2η | Τρίτη 4 Απριλίου 2022 | 15:00-17:00

Διορθώσεις-Στήσιμο σκηνικών
Θα ξεκινήσουμε κάνοντας τυχόν διορθώσεις ή προσθήκες στα σκηνικά, τα οποία στην συνέχεια θα τοποθετήσουμε και θα τα ετοιμάσουμε για το γύρισμα.

Γύρισμα animation
Τέλος, θα γυρίσουμε την ταινία animation με την τεχνική του stop-motion. Κάθε ομάδα είναι υπεύθυνη για την σκηνή που έχει επιλέξει. Όση ώρα μία ομάδα κάνει animation μια από τις υπόλοιπες ομάδες ηχογραφεί την αφήγηση της σκηνής που έχουν αναλάβει. Στο τέλος από το γύρισμα βλέπουμε όλες τις σκηνές που γυρίστηκαν.

Το μοντάζ θα γίνει μετά το τέλος του εργαστηρίου από τον συντονιστή και το τελικό βίντεο θα κοινοποιηθεί στους γονείς των παιδιών μέσω e-mail.

Σε όλα τα στάδια του εργαστηρίου ο συντονιστής θα δίνει οδηγίες και πληροφορίες στα παιδιά και θα βοηθάει σε προβλήματα που τυχόν προκύψουν στην διαδικασία.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες:

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!