Loading...

Βαθυαβάλι: Κατεστραμμένος o δρόμος προς την ομορφότερη παραλία της Αιτωλοακαρνανίας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Κατεστραμμένος παραμένει,για ένα ακόμη καλοκαίρι, ο δρόμος προς ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία του νομού καθώς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος καθυστερεί και αδυνατεί να ολοκληρώσει το μεγάλο έργο Πλαγιά – Πογωνιά (προϋπολογισμού 6,3 εκατ. ευρώ!) που περιλαμβάνει τα 8χλμ προς την παραλία Βαθυαβάλι – Οι συνεργάτες του εκθέτουν τον Ν. Φαρμάκη που είχε υποσχεθεί σε επίσκεψή του την ολοκλήρωση του έργου μέσα στο 2022.

Η πρόσβαση προς την ομορφότερη παραλία της Αιτωλοακαρνανίας είναι σε άθλια κατάσταση, γεγονός που λειτουργεί αποτρεπτικά για τους επισκέπτες της διάσημης πλαζ με αποτέλεσμα να πέφτει η τουριστική κινητικότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Συνείδηση”, μόνο από την θάλασσα είναι επί της ουσίας εύκολα προσβάσιμη η ομορφότερη παραλία της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς ο δρόμος που ξεκινά από την Πογωνιά, περνά από το Βαρκό και καταλήγει στο Βαθυαβάλι είναι σε κάκιστη κατάσταση.

Ο συγκεκριμένος δρόμος διαχρονικά δεν ήταν ποτέ σε καλή κατάσταση, ωστόσο τον περασμένο χειμώνα υπέστη μεγαλύτερες από κάθε άλλη φορά ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Δυστυχώς όμως οι αρμόδιοι δεν έχουν καταφέρει να αποκαταστήσουν τις ζημιές πριν από την καλοκαιρινή περίοδο.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο της Περιφέρειας, κομβικό για την περιοχή της Πλαγιάς – Περατιάς, τόσο για τον τουρισμό όσο και για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής, που για χρόνια παρέμεινε καθηλωμένο, ωστόσο την περίοδο 2014-2019, η τότε Περιφερειακή αρχή κατάφερε και επαναδημοπρατήθηκε το έργο με προϋπολογισμό 6,3 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σήμερα, το έργο παραμένει στα… χαρτιά και οι ιθύνοντες αδυνατούν να δώσουν την ώθηση που χρειάζεται η περιοχή, καθώς οι καθυστερήσεις και οι προχειρότητες στον τομέα των έργων εκθέτουν τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη που κατά την επίσκεψή του στην Πλαγιά στις 9 Απριλίου 2021, υποσχέθηκε ότι το 2022 θα ολοκληρωθεί το μεγαλεπίβολο έργο.

Η παραλία Βαθυαβάλι έχει γίνει στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας τουριστικό brand name για το Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, η περιοχή της Παλαίρου και της Πογωνιάς γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη σε επίπεδο παραθεριστικής κατοικίας, αλλά και καταλυμάτων, ενώ σχεδιάζονται μεγάλες επενδύσεις στην περιοχή, με προμετωπίδα την ξενοδοχειακή μονάδα της Banyan Tree στο Βαρκό, μια επένδυση ύψους 110 εκατ. ευρώ!

Οι εργασίες αποκατάστασης των δρόμων είναι άκρως αναγκαίες, πρέπει να γίνουν άμεσα διότι με την παρούσα κατάσταση εγκυμονεί ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος των διερχομένων λόγω της πολύ κακής κατάστασης του οδοστρώματος, επιπλέον στην εν λόγω περιοχή δραστηριοποιούνται πολλές τουριστικές επιχειρήσεις οι οποίες την συγκεκριμένη περίοδο τίθενται σε λειτουργία και με την υπάρχουσα κατάσταση τίθεται θέμα λειτουργίας και βιωσιμότητας τους.

Επομένως η περιοχή και η ομορφότερη παραλία της Αιτωλοακαρνανίας έπρεπε από καιρό να είχε αποκτήσει ένα κανονικό δρόμο…





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!