Loading...

Καταγγελία 13 Δημοτικών Συμβούλων για μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής Ξηρομέρου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η δήλωση που κατέθεσαν οι 13 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την Δευτέρα 16 Μαΐου και αφορά την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2022.
Η δήλωση:
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία , το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός συντάσσονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι κατόπιν παρεμβάσεων στην και  από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι  στα πλαίσια του νόμου ο Δήμαρχος είναι υποχρεωμένος  να  εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η Δημοτική Αρχή  και ο  Δήμαρχος ,  αντί να εναρμονιστεί  με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία λήφθηκε  κατά πλειοψηφία  άρα αντιπροσωπεύει και  την πλειοψηφία των δημοτών,  εμμένει αδικαιολόγητα  στην απόφαση του  να προχωρήσει  με διαδικασίες απευθείας αναθέσεων  και διαπραγμάτευσης  σε έργα βιτρίνας και μάλιστα με εργολάβους  της αρεσκείας του.
Θεωρούμε  ότι οι συγκεκριμένη πολιτική  δεν συνάδει με το νόμο και την ηθική τάξη και τούτο διότι , σύμφωνα  με την μελέτη που έχει συνταχθεί , θα  εκτελεστούν έργα  βιτρίνας και  όχι  τέτοια που  θα συμβάλλουν  ουσιαστικά στην  αντιπλημμυρική  προστασία και θωράκιση των δημοτικών κοινοτήτων  σε θέσεις και σημεία που συνεχώς πλήττονται από  θεομηνίες.
Η πρόταση μας είναι ότι θα πρέπει τα χρήματα να  διατεθούν σε πραγματικά έργα  αντιπλημμυρικής προστασίας  για  τοποθεσίες που πράγματι το έχουν ανάγκη  και κυρίως  αυτές  που  πλήττονται επανειλημμένα  από  έντονα καιρικά φαινόμενα.
Για την αλλοπρόσαλλη αυτή πολιτική και  την άνευ λόγου  εμμονή  στο συγκεκριμένο θέμα      ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ  τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή
στους πολίτες    και  δηλώνουμε ότι αποχωρούμε  από την συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Ερωτόκριτος Γαλούνης (Επικεφαλής Παράταξης Δυνατό Ξηρόμερο Πρώτα ο Πολίτης)
Γαζέτας Παναγιώτης
Κακούρης Ηλίας
Καρφής Θωμάς
Ρετούλης Θωμάς
Σταικος Παναγιώτης  ( Επικεφαλής Παράταξης Αναζωογόνηση Ξηρομέρου)
Ζορμπάς Ιωάννης
Κολοβός Χρήστος
Γεωργούλας Κωνσταντίνος (Ανεξάρτητος)
Γκόλιας Παναγιώτης  (Ανεξάρτητος)
Ζώγας Νικόλαος        (Ανεξάρτητος)
Λαινάς Κωνσταντίνος  (Ανεξάρτητος)
Λιβάνης Θεόδωρος    (Ανεξάρτητος)





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες:

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!