Loading...

Στα κρατητήρια της Ναυπάκτου η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και τρεις εργαζόμενοι του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου πέρασαν τη νύχτα η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Φώνη Μελαχρή και οι 3 από τους 4 εργαζόμενους που συνελήφθησαν για υποβάθμιση περιβάλλοντος μετά από μήνυση του Δημοτικού Συμβούλου Χρήστου Τέγα.

Ο τέταρτος εργαζόμενος βρίσκεται στο νοσοκομείο καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και δεν ήταν δυνατόν να περάσει τη νύχτα σε συνθήκες κρατητηρίου. Ο λόγος που οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στη Ναύπακτο ήταν επειδή τα κρατητήρια του Μεσολογγίου ήταν πλήρη από Ρομά που συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες.

Την κα Μελαχρή και τους εργαζόμενους επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος και ο Αντιδήμαρχος Νίκος Καραπάνος, καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου:

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου με σχετική αίτησή του στη Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έλαβε άδεια για λειτουργία  Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο κτήμα «Πετούνη»  .

Η εγκατάσταση και λειτουργία του ΣΜΑ έχει διάρκεια, μέχρι την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων μόνιμων εγκαταστάσεων του ισχύοντος Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων.

Με την δημιουργία ΣΜΑ και την μεταφορά των απορριμμάτων σε όμορους ΧΥΤΑ δίνεται άμεση λύση στο τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων χωρίς επιβάρυνση στο περιβάλλον. Παράλληλα προχωρούν και οι εργασίες για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ, μετά την μεγάλη καταστροφή που υπέστη από την «περίεργη» φωτιά.

Δυστυχώς όμως η μεγάλη προσπάθεια και ο αγώνας που δίνει η δημοτική αρχή, ώστε ένα σοβαρότατο πρόβλημα δημόσιας υγείας, που ταλαιπωρεί αφάνταστα κατοίκους και επισκέπτες, βρίσκει εμπόδια από ανθρώπους που θέλουν να κρατούν τον τόπο μας σε «ομηρία».

Αυτός είναι ο λόγος που καταγγέλλουν την Δημοτική αρχή όταν βρίσκει λύσεις για να «αναπνεύσει» ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου από τα απορρίμματα. Έτσι λοιπόν σήμερα, για άλλη μια φορά βρισκόμαστε μπροστά σε μια ανήκουστη επίθεση επειδή καταφέρνουμε να δίνουμε λύσεις στα άλυτα μέχρι τώρα προβλήματα του τόπου μας.

Ύστερα από τις λυπηρές συμπεριφορές και εξελίξεις από το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου τονίζονται τα εξής:

Μετά από μήνυση του  δημοτικού συμβούλου Χρήστου Τέγα κρατείται η Αντιδήμαρχος Περσεφόνη Μελαχρή μαζί με δημοτικούς υπαλλήλους της καθαριότητας.

 Αστυνομικός με… βεβαρημένο ιστορικό, με πρόσφατη καταδίκη και με κατάχρηση της διπλής ιδιότητας του ως δημοτικός  σύμβουλος καταστρώνει καταγγελίες και στήνει σκηνικά σύλληψης σε εργαζόμενους στο Δήμο και στην Αντιδήμαρχο Καθαριότητας που απλώς κάνουν ευσυνείδητα το καθήκον τους για να διατηρούν το δήμο σε ευπρέπεια και τάξη.

Είναι πολλά τα ερωτηματικά  για  τις συμπτωματικές «αστοχίες»  που καθοδηγούμενες από δημοτικούς συμβούλους – ντετέκτιβ (ελπίζουμε να δείχνουν τόσο… ζήλο και στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα…) οδήγησαν την κα Μελαχρή και 4 εργαζόμενους του Δήμου αρχικά σε προσαγωγή, στη συνέχεια και μετά από 4 ώρες αναμονής σε σύλληψη και σχηματισμό δικογραφίας για να παραπεμφθούν δήθεν σε  αυτόφωρο, το οποίο όμως δεν έγινε και έπεται η συνέχεια με την ταλαιπωρία των ανθρώπων αυτών να μην έχει προηγούμενο.

Αναμφίβολα είναι μια καλοστημένη επιχείρηση εκφοβισμού και παρεμπόδισης στη λειτουργία του έργου της δημοτικής αρχής, η οποία κινείτε με απόλυτη νομιμότητα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και την οποία αν κάποιος ήθελε να αμφισβητήσει θα μπορούσε απλά να την προσβάλει.

Αλλά επειδή μια τέτοια προσφυγή θα ήταν μάταιη και θα έπεφτε στο καλάθι των αχρήστων, οι αδίστακτοι πολέμιοι του τόπου μας, έστησαν το “παιχνίδι” των μηνύσεων.

Επέλεξαν δε, τις γιορτινές ημέρες για να κάνει εντύπωση και δεν σεβάστηκαν τους ανθρώπους αυτούς, ούτε τις οικογένειες τους για να τους οδηγήσουν τεχνηέντως και με τερτίπια που γνωρίζουν λόγω επαγγέλματος σε μια ταλαιπωρία που ούτε οι έχοντες βαρύ ποινικό μητρώο δεν αξίζουν. Μεταχειρίζονται με τρόπο αδίστακτο ανθρώπους, ως μέσο πίεσης των αθέμιτων σκοπών τους. Και φυσικά για ευνόητους λόγους δεν συνέλαβαν τον Δήμαρχο, που προσήλθε και ανέλαβε όλη την ευθύνη .

Τα ερωτήματα λοιπόν που προκύπτουν είναι:

Ποιος τους νομιμοποιεί;

Ποιος τους δίνει δύναμη;

Ποιος στηρίζει, καλύπτει και καθοδηγεί τόσο επιτηδευμένες αλλά άδικες καταδιώξεις;

Σίγουρα δεν είναι κάποιος που αγαπά τον τόπο!

Σίγουρα δεν είναι κάποιος που παλεύει γι’ αυτόν!

Δεν είναι αυτός που χαίρεται όταν τα προβλήματα βρίσκουν την λύση τους!

Είναι εκείνες οι δυνάμεις που νέμονταν τον τόπο τόσα χρόνια, που τον έφεραν σε δεινή θέση και θα ήθελαν πολύ να τον κρατούν σε ομηρία.

Για μικροπολιτικούς λόγους και προσωπικά συμφέροντα!

Αλλά προς απογοήτευση τους δεν βρίσκουν μόνο εμάς απέναντι αλλά ολόκληρη την κοινωνία.!





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες:

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!