Loading...

Αυτοπαραγωγή (Net Metering) σε κτίρια, του Δημήτρη Καλαβρουζιώτη


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ενεργειακός συμψηφισμός (net metering) είναι ο συμψηφισμός της παραχθείσας από το Φ/Β σύστημα ενέργειας με την καταναλωθείσα ενέργεια στις εγκαταστάσεις του αυτοπαραγωγού.

Το οικονομικό όφελος είναι σημαντικό αφού μπορεί να επιφέρει μείωση του συνολικού λογαριασμού ρεύματος έως και 65%. Αποτελεί ιδανική επένδυση για επιχειρήσεις με υψηλές καταναλώσεις, με χρονικό διάστημα απόσβεσης που αγγίζει μέχρι και τα 3,5 χρόνια.

Ένα σύστημα Net Metering μπορεί να εγκατασταθεί είτε σε οικία είτε σε επιχείρηση με μόνη προϋπόθεση την ύπαρξη ενεργής παροχής ρεύματος.

Το Φ/Β σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί επί κτιρίου ή επί εδάφους (σε όμορο οικόπεδο) στον χώρο της παροχής κατανάλωσης.

Η Επένδυση στο Net Metering

Τα οφέλη του Net Metering αξιοποιούνται στο έπακρο όταν ο καταναλωτής / επιχείρηση το αντιμετωπίσει ως μια σημαντική, μεσομακροπρόθεσμη επένδυση.

Έχει αναρίθμητα πλεονεκτήματα και προσφέρει άμεση απόσβεση για τον ενδιαφερόμενο, ενώ προστατεύει το περιβάλλον επιτρέποντας την αποφυγή μεγάλης ποσότητας αέριων ρύπων.

Η Αφοι Καλαβρουζιώτη ΟΕ προσφέρει την καινοτόμο και ολοκληρωμένη λύση ενεργειακής αυτονομίας και ανεξαρτησίας για επιχειρήσεις και σπίτια την οποία έχει αναπτύξει η Eunice, εξέχουσα εταιρεία στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η προσφερόμενη λύση AftonomobyEuniceαποτελείται από μονάδες παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, αποθηκευτικό σύστημα μπαταρίας για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και από έξυπνο σύστημα ενεργειακής διαχείρισης το οποίο περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα από έξυπνες συσκευές και εφαρμογή για smartphone (mobileapp) που επιτρέπουν στο χρήστη να ελέγχει και να διαχειρίζεται την ηλεκτρική ενέργεια που παράγει και καταναλώνει, εκμηδενίζοντας το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

Έξυπνοι μετρητές (smartmeters) για την καταγραφή και την εποπτεία των ενεργειακών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, καθώς και τηλεχειριζόμενοι διακόπτες (smartrelays) και έξυπνες πρίζες (smartplugs) για τον έλεγχο των φορτίων, εξασφαλίζουν στον χρήστη τον πλήρη έλεγχο της ενέργειάς του αλλά και μέγιστη εξοικονόμηση, μόνο με την βοήθεια του κινητού του τηλεφώνου.

Στο πλαίσιο αυτό, η επιλογή του κατάλληλου τεχνολογικού συνεργάτη είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Με εμπειρία στο χώρο και με εγκατεστημένα συστήματα σε όλη την Ελλάδα, η Αφοι Καλαβρουζιώτη ΟΕ, σας διασφαλίζει σε όλα τα στάδια της απαιτούμενης διαδικασίας:
• Υποβολή Αιτήματος στο ΔΕΔΔΗΕ για παροχή όρων σύνδεσης.
• Μελέτη Εγκατάστασης.
• Προμήθεια Αξιόπιστου Εξοπλισμού για ένα Ολοκληρωμένο Φωτοβολταϊκό Σύστημα.
• Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος.
• Συντήρηση και Υποστήριξη Φωτοβολταϊκού Συστήματος.
• Επιπλέον Υπηρεσίες, όπως ασφάλιση και συμβόλαιο λειτουργίας και συντήρησης.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 2631038219

Aρθρο του κ. Καλαβρουζιώτη Δημήτρη, Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού της ΑφοιΚαλαβρουζιώτη ΟΕ





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!