Loading...

Σε άθλια κατάσταση το επαρχιακό οδικό δίκτυο πλησίον της Άνω Γαβαλούς


Μοιραστείτε το άρθρο...

Το επαρχιακό τοπικό οδικό δίκτυο που ενώνει την Γαβαλού με την ιστορική Μονή της Κελιώτισσας αλλά και με τα αγροτεμάχια πολλών κατοίκων της Γαβαλούς έχει στην κυριολεξία διαλυθεί μετά τις έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις της προηγούμενης περιόδου.

Του Σπύρου Συμεών

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των κατοίκων και ιδιοκτητών των αγροτεμαχίων κοφεύουν.

Αρκετοί αναγκάζονται να κάνουν ολόκληρο κύκλο περνώντας από άλλα οδικά δίκτυα παρακείμενων χωριών και αυτό μόνο με τρακτέρ διότι οι δρόμοι αυτοί ήταν έως πρότινος σε αχρηστία σχεδόν και σε πολύ χειρότερη κατάσταση.

Ενώ κάθε χρόνο σπαταλούνται χρήματα ξανά και ξανά για την διάνυξη και τον καθαρισμό του δρόμου προκειμένου να μεταβούν για τους εορτασμούς στο Κελί ποτέ δεν έγινε το αυτονόητο. Έστω μερικώς κάθε χρόνο να προσπαθήσουν σε κάποια σημεία να ασφαλτοστρωθεί ώστε να διευκολυνθεί η κατάσταση και να μην χρειάζεται κάθε τρις και λίγο να παρακαλάνε στην κυριολεξία τον δήμο προκειμένου να στείλει ένα γκρέιντερ και πολλές φορές προσπαθούν μόνοι τους με ιδία μέσα να συμμορφώσουν τις “ατέλειες”.

Κάθε χρόνο αντιμετωπίζονται όλο και χειρότερα προβλήματα στο οδικό αυτό δίκτυο και μάλιστα στην περίοδο που όλοι προσπαθούν να διέλθουν για την ελαιοσυγκομιδή.

Φέρτα υλικά, χώματα και ολόκληροι όγκοι έκλεισαν τμήματα του χωματόδρομου από το σημείο της άνω Γαβαλούς προς το Κελί αλλά και πλησίον της Ζαχαροβρυση αλλά και σε πολλούς ακόμη χωματόδρομους με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν την ζωή πολλών ανθρώπων που έχουν τις ιδιοκτησίες τους σε αυτά τα μέρη.

Αγανακτισμένοι είναι και αρκετοί κτηνοτρόφοι οι οποίοι έχουν στις περιοχές αυτές τα ζωντανά τους και η καθημερινή ρουτίνα του να πάνε να φροντίσουν τα ζώα τους καταντάει ένας καθημερινός άθλος.

Φυσικά δεν έχει πρόβλημα μόνο το οδικό δίκτυο αυτής της πλευράς αλλά και αυτό που διέρχεται από την ζαχαρόβρυση και όχι μόνο…

Άραγε θα δοθεί λύση; Αυτή η λύση θα είναι πρόσκαιρη; Πόσο υπομονή θα κάνουν αυτοί που αδυνατούν ακόμη και να προσεγγίσουν στις περιουσίες τους. Οι αρμόδιοι άραγε τι κάνουν όταν αυτό συμβαίνει πλησίον ιδιοκτησιών τους;





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!