Loading...

Δείτε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ «Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου» της COSMOTE TV


Μοιραστείτε το άρθρο...

Το COSMOTE HISTORY HD γιορτάζει την επέτειο των 450 χρόνων από την τελευταία ναυμαχία με γαλέρες και κωπήλατα πλοία, που άλλαξε οριστικά την πορεία του Δυτικού Κόσμου, με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου».

Πρόκειται για μία εξαιρετική παραγωγή σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Χαντζή, μέσα από την οποία αναδεικνύονται σημαντικές πτυχές και άγνωστες στο ευρύ κοινό λεπτομέρειες της ιστορικής Ναυμαχίας με τα πλέον σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα. Η συμμετοχή αξιόλογων προσωπικοτήτων, ερευνητών και ακαδημαϊκών, υπογραμμίζει το κύρος της παραγωγής αυτής.

16ος αιώνας. Οι Οθωμανοί κατακτούν τη μία μετά την άλλη τις περιοχές γύρω από τη Μεσόγειο. Όταν πέφτει και η Κύπρος, η διχασμένη Δύση ενώνεται υπό τον Πάπα για να τους αντιμετωπίσει στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Δείτε ολόκληρο το επετειακό ντοκιμαντέρ στο ακόλουθο βίντεο:





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!