Loading...

Ελάχιστοι οι εισακτέοι στα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Από 979 προσφερόμενες θέσεις μόνο 274 οι επιτυχόντες!!!

Άνοδος στα «ρετιρέ» των πανεπιστημιακών και στρατιωτικών σχολών και 30 τμήματα με περίπου 14.000 κενές θέσεις αναγράφονται στην ταυτότητα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Υπάρχουν τμήματα που έχουν μηδενικούς επιτυχόντες, όπως αυτό της Αρχιτεκτονικής Ξάνθης και πολλά τμήματα με εισακτέους που δεν ξεπερνούν τους 3 και 4.

Η εικόνα είναι απογοητευτική πάντως, στα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας, με ελάχιστους φοιτητές να εισέρχονται σε αυτά.

Χαρακτηριστικά τα στοιχεία που προέρχονται από τους επιτυχόντες των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ:

Στο Τμήμα Επιστήμης Τεχνολογίας Τροφίμων στο Αγρίνιο, η ελάχιστη βάση στα ΓΕΛ διαμορφώθηκε στο 9,82 και με 234 προσφερόμενες θέσεις οι επιτυχόντες είναι 43. Ο πρώτος συγκέντρωσε 14.267 μόρια και ο τελευταίος 9.418. 29 είναι οι επιτυχόντες από τα ΕΠΑΛ, όπου η ΕΒΕ είναι 6,76. Σύνολο επιτυχόντων απ’όλες τις κατηγορίες, 59.

Στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Μεσολόγγι) η ελάχιστη βάση διαμορφώθηκε στο 9,58. Οι επιτυχόντες από τα ημερήσια ΓΕΛ είναι μόλις τρεις. 12.038 μόρια συγκέντρωσε ο πρώτος 9.709 ο τελευταίος. 22 είναι οι επιτυχόντες απο τα ΕΠΑΛ, όπου η ΕΒΕ διαμορφώθηκε στο 6,59. Οι προσφερόμενες θέσεις ήταν 223. Απ’ολες τις κατηγορίες, οι επιτυχόντες είναι 29.

Στο Τμήμα Ζωικής Παραγωγής Αλιείας – Υδατοκαλλιεργειών (Μεσολόγγι) η ελάχιστη βάση διαμορφώθηκε στο 9.58 και οι επιτυχόντες από τα ΓΕΛ είναι δυο. Ο πρώτος έλαβε 16.333 και ο τελευταίος 10.353. Πέντε είναι οι επιτυχόντες απο τα ΕΠΑΛ. Οι προσφερόμενες θέσεις ήταν 178. Σύνολο επιτυχόντων: 11.

Στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας του Αγρινίου η ελάχιστη βάση διαμορφώθηκε στο 8,94. Οι προβλεπόμενες θέσεις ήταν 187 και οι επιτυχόντες είναι 111 άτομα. Ο πρώτος έλαβε 15.768 και ο τελευταίος 8.470. Σύνολο εισακτέων απ’όλες τις κατηγορίες: 123

Τέλος, στο Μηχανικών Περιβάλλοντος (Αγρίνιο) η ελάχιστη βάση διαμορφώθηκε στο 9,82. Οι θέσεις ήταν 157. Οι επιτυχόντες από τα ΓΕΛ είναι μόλις τέσσερις. Ο πρώτος συγκέντρωσε 13.086 και ο τελευταίος 10.074 μόρια. Έντεκα είναι οι επιτυχόντες απο τα ημερήσια ΕΠΑΛ. 21 άτομα είναι συνολικά οι επιτυχόντες.

Ουσιαστικά, τον μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών τον δέχεται το Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας, για το οποίο υπάρχει απόφαση μεταφοράς του στην Πάτρα. Οι αποφάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, σε απόλυτη ταύτιση με τις νόρμες του υπουργείου Παιδείας, όπως πολλοί υποστηρίζουν, οδηγούν σε ένα «πατρινοκεντρικό μοντέλο» που συνεπάγεται την απαξίωση των Περιφερειακών Τμημάτων. Η ανακοίνωση των βάσεων – επιτυχόντων σε κάθε περίπτωση δεν δείχνει προς την κατεύθυνση δημιουργίας μιας ισχυρής Γεωπονικής Σχολής στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά το αντίθετο.

1. Βάσεις ΓΕΛ – ΕΠΑΛ

2. Βάσεις ΓΕΛ ΕΠΑΛ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ

3. ΓΕΛ ΕΠΑΛ Προτιμήσεις

4. Βάσεις ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ

5. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ αλλογενεις προτιμήσεις

Πηγή: www.agriniopress.gr





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!