Loading...

Γέμισε ποδήλατα η Κλείσοβα στη μεγάλη δράση του Messolonghi by Locals


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ο δρόμος γέμισε ποδήλατα, παιδιά, χρωματιστά κράνη και σημαιάκια που μετέτρεψαν το δρόμο προς το Παρατηρητήριο σε ποτάμι αισιοδοξίας, διασκέδασης και προβληματισμού.

Η ποδηλατοβόλτα που διοργάνωσαν τα παιδιά του Messolonghi by Locals ξεκίνησε από τον Τοπικό Κόμβο στην πλατεία Αθ. Ραζηκότσικα (πρώην Κέννεντυ) και έφτασε μέχρι το Παρατηρητήριο της Κλείσοβας όπου οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο με τις απαντήσεις τους στο ερώτημα: Αν είχατε 300 ευρώ στη διάθεσή σας, τι θα επιλέγατε να κάνετε για την ανάδειξη της διαδρομής προς το Παρατηρητήριο.

Οι απαντήσεις, στο σύνολό τους, αφορούσαν την τοποθέτηση φωτισμού, χώρων ξεκούρασης και κάδους απορριμμάτων με καθημερινή αποκομιδή τους. Άλλα θέματα που ανέδειξαν οι συμμετέχοντες στην ποδηλατοβόλτα ήταν ο ευτροφισμός που παρατηρείται σε πολλά σημεία της λιμνοθάλασσας και η ανάγκη καθαρισμού, οι λακούβες που υπάρχουν στην άσφαλτο και η έλλειψη ενημερωτικών πινακίδων σχετικά με το οικοσύστημα που μας περιβάλλει.

 

Στην παρέα των ποδηλατών παρεβρέθησαν ο Αντιδήμαρχος Μεσολογγίου κ. Νίκος Καραπάνος και ο Αντιπρόεδρος του συμβουλίου της Κοινότητας Μεσολογγίου κ. Νίκος Σταμάτης οι οποίοι διασκέδασαν και έζησαν από κοντά την εμπειρία της συμμετοχικής διαδικασίας με την οποία λειτουργεί το Messolonghi by Locals.

Στην ποδηλατοβόλτα εγκαινιάστηκε και το Τρέιλερ της Ευαισθητοποίησης το οποίο θα συνοδεύει πλέον τις δράσεις μας και έχει τη δυνατότητα να μετατρέπεται σε πάγκο εργασιών καθώς επίσης και να αποθηκεύει φαρμακείο, νερά, ενημερωτικό υλικό, σακούλες απορριμμάτων και υλικά χρήσιμα για κάθε σχετική ενέργεια.

Το Messolonghi by Locals, θεωρώντας οτι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία, συνεχίζει τις δράσεις ευαισθητοποίησης, αφύπνισης και συμμετοχής της κοινωνίας για τα θέματα που απασχολούν το μοναδικό περιβάλλον του Μεσολογγίου κάνοντας πράξη τη σκέψη οτι η αλλαγή που οραματιζόμαστε, ξεκινάει από εμάς του ίδιους. Εάν θέλετε και εσείς να απαντήσετε στην ερώτηση για τους τρόπους ανάδειξης της διαδρομής, μπορείτε να βρείτε τη φόρμα στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/RuG6GorV4CsACMQB7

και αν ενδιαφέρεστε για συμμετοχή στις επερχόμενες δράσεις, δηλώστε συμμετοχή στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://forms.gle/whHCWWLQrhrjDPL89

Το έργο «Δράση για ζωντανό Αλσύλλιο Κλεισόβης» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Messolonghi by Locals, εστιάζει στην αναζωογόνηση του Αλσυλλίου της λιμνοθάλασσας της Κλείσοβας, που αν και βρίσκεται πλησίον της πόλης και αποτελεί σημείο ιδιαίτερης ομορφιάς και περιβαλλοντικής αξίας, για χρόνια παρέμενε ξεχασμένος. Στόχος του έργου είναι μέσα από την συμμετοχή, τη συνεργασία και την ενεργοποίηση των πολιτών και των φορέων να αναδειχθεί το «Αλσύλλιο Κλείσοβας» ώστε να αποτελέσει διαδρομή περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και επαφής του ανθρώπου με τον διεθνούς σημασίας υγρότοπο του Μεσολογγίου.

Το πρόγραμμα Active citizens fund χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!