Loading...

Επί τάπητος μεγάλα αναπτυξιακά έργα στη συνάντηση Φαρμάκη-Λύρου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Το Δημαρχείο της Ι.Π. Μεσολογγίου επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, όπου είχε συνεργασία με τον Δήμαρχο, Κωνσταντίνο Λύρο.

Κατά τη συνάντηση έγινε διεξοδική αναφορά στα έργα που εκτελούνται στην περιοχή (αντιπλημμυρικά, έργα οδοποιίας και πολιτισμού που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας), καθώς επίσης και σε έργα που θα μπορούν να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν το επόμενο διάστημα.

Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα έργα της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, για την οποία ο Περιφερειάρχης ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών με στόχο να ξεκινήσει η υλοποίηση του συνόλου των προβλεπόμενων έργων, που είναι σημαντικά και σε πολύ μεγάλο βαθμό αφορούν την ανάπλαση της περιοχής.

«Εργαζόμαστε, ώστε μέρα με τη μέρα, η περιοχή του Μεσολογγίου να αλλάξει όψη και να γίνει ένας τόπος αντάξιος, όχι μόνο της ιστορίας του, αλλά και του μέλλοντος που θέλουμε να έχει. Σε συνεργασία με τη δημοτική Αρχή και το σύνολο των τοπικών φορέων, κλείνουμε εκκρεμότητες του χθες και υλοποιούμε έργα σε όλα τα επίπεδα, με στόχο την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών αλλά και την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της περιοχής» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης, μετά το τέλος της συνάντησης

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη παρέστησαν επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρος Δημητρογιάννης και ο ειδικός σύμβουλος του Περιφερειάρχη, Χρήστος Μητρογιώργος.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!