Loading...

Ολοκληρώνεται το διόραμα της Εξόδου του Μεσολογγίου στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών


Μοιραστείτε το άρθρο...

Το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, προκειμένου να παρακολουθήσει και να ξεναγηθεί στις εργασίες δημιουργίας διοράματος το οποίο είναι αφιερωμένο στην Έξοδο του Μεσολογγίου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας Δήμου και Πολεμικού Μουσείου, παρουσία του Προέδρου Αναστάσιου Λιάσκου, του Αντιπροέδρου Υπ/χου ε.α. Ιωάννη Θεοδοσουλάκη και του Συμβούλου Υπ/γου ε.α. Αριστομένη Κράγκαρη.

Το διόραμα της Εξόδου του Μεσολογγίου κατασκευάζεται με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου σύντομα να γίνουν τα επίσημα εγκαίνιά του. Βρίσκεται στην είσοδο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, αποτελώντας το πρώτο έκθεμα και την πρώτη εικόνα των επισκεπτών. Καταλαμβάνει χώρο 40 περίπου τ.μ. κι αποτελεί την κύρια δράση του φορέα για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Σε δήλωσή του μετά την επίσκεψη ο Κώστας Λύρος ανέφερε πως «Είχα την ευκαιρία να ξεναγηθώ στο χώρο όπου σύντομα θα βρίσκεται το διόραμα της Εξόδου του Μεσολογγίου. Με την διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου είχαμε μια άριστη συνεργασία κι επικοινωνία, προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το σπουδαίο έργο. Το μήνυμα της Εξόδου, 195 χρόνια μετά συνεχίζει να συγκινεί και να εμπνέει δημιουργικά, συσπειρώνοντας υγιή κι αυθεντικά αισθήματα φιλοπατρίας και σεβασμού της θυσίας των προγόνων μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών γι’ αυτή την τόσο σπουδαία βιωματική πρωτοβουλία, η οποία ενισχύει ακόμη περισσότερο την εξωστρέφεια του Δήμου μας».





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!