Loading...

Με λιτή τελετή η έναρξη των Εορτών Εξόδου 2021


Μοιραστείτε το άρθρο...

Με μια λιτή τελετή, με ελάχιστους παρευρισκόμενους λόγω των περιορισμών, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 10 Απριλίου 2021, η πρώτη εκδήλωση των φετινών Εορτών με θέμα «Η Τέχνη υμνεί τον Αγώνα – Η Διέξοδος συντηρεί τη μνήμη του» στον προαύλιο χώρο της Οικίας του Αρχηγού της Φρουράς του Μεσολογγίου Αθανασίου Ραζη-Κότσικα.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Ιδρυτής του Κέντρου Λόγου & Τέχνης “Διέξοδος” κ. Νίκος Κορδόσης ο οποίος με το δικό του ιδιαίτερο λόγο έκανε μια συγκινητική αναφορά στους Εξοδίτες, ενώ παρουσίασε τη σπουδαία έκθεση ιστορικών κειμηλίων των αγωνιστών και επιστολών της εποχής τα οποία θα προβάλλονται καθημερινά (10/4 έως 24/4) τις βραδινές ώρες στον εξωτερικό χώρο του Ιστορικού μας Μουσείου.

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος με την ομιλία του κήρυξε την έναρξη των Εορτών Εξόδου 2021 τονίζοντας μεταξύ άλλων: «…195 χρόνια μετά, μπροστά από το σπίτι του Αρχηγού της Φρουράς Θανάση Ραζη-Κότσικα, ξεκινούμε με αυτόν τον ισχυρό συμβολισμό, την Μνήμη της Εξόδου. Όχι όπως θα θέλαμε όλοι μας. Αυτό είναι βέβαιο. Για μια ακόμη χρονιά η υγειονομική κρίση, μας υποχρεώνει να σεβαστούμε κάθε συνάνθρωπο που θα μπορούσε να βρεθεί σε κίνδυνο. Αυτό όμως δεν μειώνει ούτε την αξία, ούτε το πνευματικό μήνυμα των Εορτών Εξόδου, που διαδίδεται πλέον με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο».

 





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!