Loading...

Η «Λιμνοθάλασσα Διχόνοιας» κύριο θέμα στην επετειακή εκδήλωση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών


Μοιραστείτε το άρθρο...

Το μυθιστόρημα «Λιμνοθάλασσα Διχόνοιας» του συγγραφέα Φώτη Νεκτάριου Σαγώνα που έλκει την καταγωγή του από το Αιτωλικό θα παρουσιαστεί σε τηλεδιάσκεψη της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.
Συγκεκριμένα, η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, συμμετέχοντας στους εορτασμούς των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή 11 Απριλίου 2021 στις 6.00 μ.μ. με τίτλο:
«Η συναρπαστική όψη της Ελληνικής Επανάστασης – Μια παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος “Λιμνοθάλασσα Διχόνοιας” του Φώτη Νεκτάριου Σαγώνα».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών Νικόλαος Γιαλλούρης.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Γκασούκα Μαρία, Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Κωνσταντακόπουλος Δημήτρης, Συγγραφέας – Δημοσιογράφος
και ο συγγραφέας του βιβλίου Φώτης Νεκτάριος Σαγώνας.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από το παραδοσιακό συγκρότημα του Γρηγόρη Κραβαρίτη με κλέφτικα τραγούδια. Στο τραγούδι ο Παναγιώτης Μαρκοστάμος, Αντιπρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών.
Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://zoom.us/j/98885150611…
Σημειώνεται ότι τόσο το πρώτο βιβλίο της τετραλογίας «Λιμνοθάλασσα Ελευθερίας», όσο και το δεύτερο «Λιμνοθάλασσα Διχόνοιας» υπάρχουν ηχογραφημένα στην βιβλιοθήκη ομιλούντων βιβλίων του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και συνεπώς και στον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος. Πρόκειται για ιστορικά μυθιστορήματα που αναφέρονται στην κατάσταση στο Μεσολόγγι και στο Αιτωλικό κατά την έναρξη της Επανάστασης του 1821 μέχρι και την ηρωική Έξοδο το 1826 και για αυτό επιλέξαμε επετειακά την ημέρα της παρουσίασης για τιμήσουμε την ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!