Loading...

Συνάντηση Φαρμάκη – Λύρου για τα Ενεργειακά


Μοιραστείτε το άρθρο...

Τα ζητήματα που άπτονται των ενεργειακών αναγκών του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου συζητήθηκαν σήμερα σε συνάντηση ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρο.

Η εκτενής συζήτηση ξεκίνησε με την ενημέρωση του Περιφερειάρχη σχετικά με τους σχεδιασμούς του Δήμου για το φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 4,86 MW με φορέα την ΔΕΥΑ Μεσολογγίου, αλλά και το έτερο φωτοβολταϊκό με φορέα την Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου η οποία έχει συσταθεί εδώ και αρκετό καιρό καθώς ήταν μια από τις πρώτες πανελλαδικά.

Από την πλευρά του ο Νεκτάριος Φαρμάκης έδωσε στοιχεία για την Ενεργειακή Κοινότητα που σχεδιάζει η Περιφέρεια και συμφωνήθηκε να διερευνηθεί περαιτέρω η δυνατότητα συμμετοχής στο έργο αυτό και της Ενεργειακής Κοινότητας του Δήμου Μεσολογγίου.

Η συζήτηση περιστράφηκε ιδιαίτερα γύρω από τον σχεδιασμό της ΔΕΥΑΜ που είναι αυτό το καιρό σε πλήρη εξέλιξη ώστε να υποβληθεί φάκελος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και να εξασφαλιστεί κατά 100% η χρηματοδότηση. Ο κ. Φαρμάκης δήλωσε σύμφωνος με τον σχεδιασμό του Δήμου και την ευκαιρία αξιοποίησης πόρων από το «Τρίτσης» καθώς άλλωστε για διαδικαστικούς, αλλά και τεχνικούς λόγους η ένταξη της ΔΕΥΑΜ στην Ενεργειακή Κοινότητα της Περιφέρειας δεν θεωρείται ενδεδειγμένη.

Τον Κώστα Λύρο συνόδευαν κατά την επίσκεψη στην Περιφέρεια οι Αντιδήμαρχοι Αντώνης Αλετράς και Νίκος Καραπάνος καθώς και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Γιώργος Λαγούδης.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!