Loading...

«Βολές» του ΤΟΕΒ Μεσολογγίου προς τον Δήμαρχο Κώστα Λύρο


Μοιραστείτε το άρθρο...

Tη στάση της δημοτικής αρχής Μεσολογγίου στο ζήτημα της εξεύρεσης χώρου για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου επικρίνει ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πεδιάδας Μεσολογγίου Κωνσταντίνος Καραδήμας.

Ουσιαστικά επικρίνει το δήμαρχο Μεσολογγίου πως στέκεται εμπόδιο στην προσπάθεια για την ενεργειακή αυτονόμηση του ΤΟΕΒ. «Σε σύσκεψη που προσκληθήκαμε στο γραφείο του Δημάρχου Μεσολογγίου ,παρουσία του ιδίου, Αντιδημάρχων και Διοικήσεων των ΤΟΕΒ της περιοχής του ευρύτερου Δήμου Μεσολογγίου μας ανακοινώθηκε η πρόθεση του Δημάρχου Μεσολογγίου να εμποδίσει το ως άνω εγχείρημα, προφασιζόμενος περιβαλλοντικά κωλύματα. Μας κάλεσε δε να ανακαλέσουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις και να αποσυρθούμε από την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», καταγγέλλει ο κ. Καραδήμας.

Η σχετική ανακοίνωση:

Ως ΤΟΕΒ Μεσολογγίου έχουμε το χρέος να πληροφορούμε τους αγρότες της περιοχής για κάθετι που αφορά το μέλλον των καλλιεργειών μας. Είναι γνωστή η πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, ήδη από τον περασμένο Μάιο του2020 σχετικά με την ενεργειακή αυτονόμηση των ΤΟΕΒ, Δήμων της Δυτικής Ελλάδας αλλά και της ίδιας της ΠΔΕ υπό την μορφή ενεργειακών κοινοτήτων που θα παράγουν την ενέργεια που καταναλώνει ετησίως κάθε συμμέτοχος μέσω virtualnet-metering.

Προς την κατεύθυνση αυτή, έχουν ήδη ενημερωθεί κυβερνητικά στελέχη αλλά και έχει υπάρξει συνεννόηση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Ταυτόχρονα έχει υπάρξει και σοβαρή τεχνική προετοιμασία από όλους. Είμαστε σήμερα στο σημείο εξεύρεσης του χώρου εγκατάστασης του Φ/Β πάρκου, που έχει αιτηθεί ο κ. Περιφερειάρχης από το ΥΠΑΑΤ και κατόπιν θα ακολουθήσει η διαδικασία εύρεσης χρηματοδότησης του έργου. Ενός έργου που θα δώσει πνοή στους ΤΟΕΒ και θα αποτελέσει πραγματική ‘’επανάσταση’’ για τους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας και όχι μόνο. Το εγχείρημα είναι μεγαλόπνοο και σίγουρα δύσκολο στην επίτευξή του. Ωστόσο για πρώτη φορά υπάρχει πολιτική βούληση. Και αυτό είναι σημαντικό.

Ωστόσο, χθες γίναμε μάρτυρες μιας ακατανόητης και ανήκουστης συμπεριφοράς. Και μάλιστα από εκεί που ποτέ δεν θα το περιμέναμε.

Συγκεκριμένα: Σε σύσκεψη που προσκληθήκαμε στο γραφείο του Δημάρχου Μεσολογγίου , παρουσία του ιδίου, Αντιδημάρχων και Διοικήσεων των ΤΟΕΒ της περιοχής του ευρύτερου Δήμου Μεσολογγίου μας ανακοινώθηκε η πρόθεση του Δημάρχου Μεσολογγίου να εμποδίσει το ως άνω εγχείρημα, προφασιζόμενος περιβαλλοντικά κωλύματα. Μας κάλεσε δε να ανακαλέσουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις και να αποσυρθούμε από την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η αρνητική μας απάντηση ήταν άμεση και κάθετη ωστόσο δεν μπορούμε παρά να ‘’καυτηριάσουμε’’ το γεγονός ότι αντί να είμαστε όλοι μαζί σε μια τέτοια διεκδίκηση, υπάρχουν ανεξήγητες συμπεριφορές που ναρκοθετούν το μέλλον των αγροτών. Και μάλιστα τις ‘’νάρκες’’ τις βάζει η ίδια η δημοτική αρχή, δηλαδή η ίδια η αυτοδιοίκηση.

Κόντρα σε ποιόν αλήθεια; Στους αγρότες; Στην Περιφέρεια; Ανεξήγητα και εξοργιστικά πράγματα. Ως ΤΟΕΒ Μεσολογγίου. Δηλώνουμε αταλάντευτοι στην κατεύθυνση που έχει ήδη χαραχθεί και θα στεκόμαστε δίπλα στην προσπάθεια που ξεκίνησε η ΠΔΕ τόσο για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας , όσο και για την εξεύρεση χρηματοδότησης στο επόμενο στάδιο. Το μέλλον των αγροτών δεν μπορεί να είναι αντικείμενο μικροπολιτικών. Σε αυτή την διεκδίκηση πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Δήμος, Περιφέρεια, ΤΟΕΒ. Τα δύσκολα είναι μπροστά. Ας μην πυροβολούμε τα πόδια μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!