Loading...

Τοποθετήθηκε κόκκινος κάδος ανακύκλωσης σε κεντρικό σημείο του Δήμου Θέρμου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ο Δήμος Θέρμου, έχοντας θέσει ως προτεραιότητά του ν’ αναδείξει τα τεράστια οφέλη της ανακύκλωσης, να δώσει κίνητρα, να ευαισθητοποιήσει και να παρακινήσει τους κατοίκους να εφαρμόζουν περισσότερο την ανακύκλωση στην καθημερινότητά τους, επεκτείνει το πλαίσιο δράσεων και εφαρμογών της με μία ακόμα πρωτοβουλία του Δήμου γύρω από το πολύ σημαντικό αυτό θέμα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων, ανακύκλωσης και βιώσιμης ανάπτυξης, ο Δήμος Θέρμου εντάχθηκε στο δίκτυο ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης της εταιρείας «Βαγγέλης Αράπης και ΣΙΑ – Ομόρρυθμη Εταιρεία Εμπορίας και Ανακύκλωσης» και διακριτικό τίτλο «RECYCOM», αφού δεν υπάρχει κρατικός φορέας που να δραστηριοποιείται στον τομέα αυτόν.  

Για την εφαρμογή του προγράμματος αυτού τοποθετήθηκε ειδικός κόκκινος κάδος με τα διακριτικά της εταιρείας και τα αυτοκόλλητα με το λογότυπο του Δήμου Θέρμου σε κεντρικό σημείο του Θέρμου και συγκεκριμένα στον κοινόχρηστο χώρο παραπλεύρως του δρόμου στην έξοδο από την πλατεία του Θέρμου προς το Αγρίνιο, όπου θα εναποτίθενται τα μεταχειρισμένα είδη ένδυσης και υπόδησης σύμφωνα με τις παρεχόμενες σχετικά οδηγίες οι οποίες αναγράφονται στον κάδο, σε φυλλάδια που έχουν διανεμηθεί και στην ιστοσελίδα της εταιρείας (recycom.gr, facebook: www.facebook.com/Recycom/, instagram: Recycomgr).

Με την εν λόγω δράση παρέχεται η δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης των ανακυκλώσιμων ρούχων και υποδημάτων, (από τα παλιά ρούχα μπορούν να φτιαχτούν φόρμες εργασίας, στουπιά, υλικό για ηχομόνωση και θερμομόνωση, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων), και διαλογής και δωρεάν προσφοράς τους σε απόρους.

Αναλυτικά, τα οφέλη του εν λόγω προγράμματος ανακύκλωσης είναι πολλαπλά και παρουσιάζονται παρακάτω:

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ

  • Μειώνεται σε μεγάλο βαθμό ο όγκος των σκουπιδιών που καταλήγουν στις χωματερές.
  • Εξοικονομούνται πόροι και ενέργεια. Συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός καθαρότερου και υγιεινότερου περιβάλλοντος.
  • Με την ανακύκλωση ρούχων και με σωστή διαχείριση καταλήγει στα σκουπίδια μόνο το 2%, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό εξάγεται με σκοπό την επανάχρηση.
  • Καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου και της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα για αντιμετώπιση της απειλής των κλιματικών αλλαγών.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΦΕΛΗ

  • Προώθηση της φιλικής προς το περιβάλλον διαχείρισης και της επανάχρησης ανακυκλώσιμων υλικών με την παροχή βοήθειας στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες της χώρας διαθέτοντας μέρους των άριστα ποιοτικά ρούχων αλλά και με τη διάθεση τροφίμων και άλλων υλικών με στόχο την κάλυψη βασικών αναγκών.
  • Ανάδειξη της ευαισθητοποίησης των πολιτών για το πρόβλημα των απορριμμάτων στο άμεσο περιβάλλον και γενικότερα στον σύγχρονο κόσμο αποτελώντας το παράδειγμα των μελλοντικών υπεύθυνων και συνειδητοποιημένων πολιτών της κοινωνίας.
  • Προώθηση των αναγκαίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση δράσεων ανακύκλωσης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ

  • Εξοικονόμηση οικονομικών πόρων από την μη ρίψη επιπλέον όγκου αποβλήτων στις χωματερές.

Για τους παραπάνω λόγους καλούνται οι πολίτες του Δήμου Θέρμου να υποστηρίξουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα ολοκληρωμένης ανακύκλωσης και διαχείρισης μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων που εφαρμόζεται σε πολλά σημεία πολλών Δήμων της χώρας, οργανισμών και επιχειρήσεων και τώρα και στον Δήμο μας, προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Θέρμο, 16/02/2021

Από τον Δήμο Θέρμου
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!