Loading...

Παντελής Σκαρμούτσος: «Τα πρώτα μας μέτρα μετά τις εκλογές»


Μοιραστείτε το άρθρο...

 • Καθαρός Δήμος σε κάθε του σημείο. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε ιδέα ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής και της διαχείρισης των απορριμμάτων. Στρατηγικό στόχο του συνδυασμού μας αποτελεί η ανακύκλωση.
 • Δημοτικός φωτισμός σε όλες τις περιοχές του Δήμου, ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο της συσκότισης μεγάλων περιοχών και των κινδύνων που εγκυμονεί.
 • Μάχη κατά της λακκούβας από την πρώτη μέρα και κάθε μέρα και όχι ένα μήνα πριν τις εκλογές όπως γίνεται συνήθως, επειδή θεωρούν ορισμένοι ότι έτσι μπορούν να πάρουν κάποιους ψήφους παραπάνω, υποτιμώντας τους δημότες.
 • Πρώτη προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής θα είναι το υγιεινό και καθαρό νερό στο Αιτωλικό. Θα παλέψουμε για την καθιέρωση μειωμένου τιμολογίου για το Αιτωλικό μέχρι την οριστική λύση. Το νερό αποτελεί δημόσιο αγαθό και δεν ιδιωτικοποιείται.
 • Προχωρούμε σε έλεγχο των πεπραγμένων των προηγούμενων χρόνων στα οικονομικά του Δήμου, από Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης.
 • Καθιερώνουμε την διαφάνεια και την δημόσια λογοδοσία, όπως προβλέπεται και ενεργοποιούμε τον συνήγορο του Δημότη και της επιχείρησης.
 • Προχωρούμε σε αναλυτική καταγραφή της περιουσίας του Δήμου και ξεκινάμε την διαβούλευση για την αξιοποίησή της.
 • Εξαλείφουμε την γραφειοκρατία και ανασυντάσσουμε τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου ώστε να είναι πλήρως λειτουργικές για τον πολίτη και να εξυπηρετούν την διαφάνεια και την άμεση ενημέρωση. Καθιερώνουμε το ελεύθερο δημοτικό ιντερνετ.
 • Διεκδικούμε πόρους και χώρους για την οικονομική αυτοδυναμία του Δήμου (Λιμάνι, Αλυκές, Λιμνοθάλασσα, περιουσία του Δήμου).
 • Αναδεικνύουμε τον Δήμο Μεσολογγίου ως τουριστικό προορισμό αξιοποιώντας ένα από τα μεγάλα του συγκριτικά πλεονεκτήματα (Ιστορικός, Αρχαιολογικός, Ιαματικός, Θρησκευτικός, Περιβαλλοντικός, Παρατήρηση πουλιών, Γαστρονομικός,  κλπ. τουρισμός).
 • Σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία, κτηνίατρους, εθελοντικές ομάδες και ειδικούς προχωράμε σε στοχευμένες ενέργειες για την λύση του προβλήματος των αδέσποτων, με απώτερο στόχο την σωστή φιλοξενία τους σε ένα οργανωμένο σωστά κυνοκομείο.

Εμπιστευθείτε μας και δώστε μια θέση στην ελπίδα
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι 

__________________________________________________________

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Παντελής Σκαρμούτσος του Πέτρου, γεννήθηκε το 1951 στο Μεσολόγγι, είναι παντρεμένος με την Τζίνα Τράπαλη – Σκαρμούτσου και έχει δύο παιδιά τον Πέτρο και την Μαρία.

Τέλειωσε την Παλαμαϊκή Σχολή στο Μεσολόγγι και στην συνέχεια σπούδασε Οικονομικά και Στατιστική στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία.

Έχει ειδικευτεί και έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα:
– Οικονομικής ανάπτυξης αναπτυσσόμενων περιοχών,
– Διαχείρισης οικονομικών κρίσεων
– Τραπεζικής οικονομίας
– Στατιστικής και Οικονομετρίας
Εργάστηκε στην Ελλάδα και το εξωτερικό:
– Για δεκαεπτά χρόνια ως Γενικός Οικονομικός Διευθυντής του κατασκευαστικού ομίλου ΑΕΓΕΚ.
– Επί δωδεκαετία ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε ξένες πολυεθνικές Τράπεζες όπως στην Ολλανδική ABN-AMRO Bank και την Ελληνοαραβική ARAB-HELLENIC Bank.
– Εργάστηκε επίσης ως οικονομολόγος στη βιομηχανία φαρμάκων και ετοίμων ενδυμάτων.

Διαμένει από το 2011 μόνιμα στο Μεσολόγγι. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας (Αγρινίου και Μεσολογγίου), πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Μεσολογγίου και συμμετέχει σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά κινήματα.
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!