Loading...

Ενίσχυση με 150.000 ευρώ για την δακοκτονία στην Αιτωλοκαρνανία το 2017


Μοιραστείτε το άρθρο...

Μια σημαντική οικονομική βοήθεια για την καλύτερη προστασία των ελαιοκαλλιεργειών της περιοχής.

Ενισχύονται με επιπλέον 150.000 ευρώ οι συνολικοί πόροι για το Πρόγραμμα Δακοκτονίας 2017 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με συμπληρωματική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, και πλέον ο συνολικός προϋπολογισμός του έτους 2017 για Δακοκτονία αυξάνεται σε 1,25 εκατ. ευρώ.

«Έπιασαν τόπο οι προσπάθειές μας» σχολίασε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Μητρόπουλος, και συμπλήρωσε: «Ως Περιφερειακή Αρχή βασική μας πεποίθηση είναι ότι το μεγάλο στοίχημα της ανάκαμψης, τόσο για την Περιφέρειά μας όσο και για τη χώρα μας, δεν μπορεί να κερδηθεί, αν πρωτίστως δεν κερδηθεί στην ύπαιθρο. Δίνουμε καθημερινά αγώνα για να διασφαλίσουμε πολύτιμους πόρους για τον πρωτογενή τομέα μας. Έτσι και τώρα, κατορθώσαμε και πείσαμε την Πολιτεία να μας διαθέσει περισσότερα χρήματα για την καλύτερη προστασία των ελαιοκαλλιεργειών της Περιφέρειάς μας».

Συγκεκριμένα, με την νέα κατανομή ο προϋπολογισμός για την κάλυψη δαπανών δακοκτονίας έτους 2017, για την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας αυξάνεται από 390.000 ευρώ σε 440.000 ευρώ, και για την Π.Ε. Ηλείας αυξάνεται από 530.000 ευρώ σε 630.000 ευρώ, ενώ για την Π.Ε. Αχαΐας ο προϋπολογισμός παραμένει 180.000 ευρώ.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!