Loading...

Όταν η ΑΕ Μεσολογγίου αντιμετώπισε την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Όλο το γήπεδο υποκλίθηκε στο ταλέντο του Στάθη Τζάτζου που πέτυχε το μοναδικό γκολ των «κανονιέριδων» με ένα εκπληκτικό πέναλτι α λα Πανένκα.

Το iAitoloakarnania.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω και σας θυμίζει έναν ιστορικό αγώνα της ΑΕΜ που διεξήχθη στις 26 Αυγούστου 1990 στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας για τον Α’ γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η ΑΕ Μεσολογγίου που αγωνίζονταν στην Γ’ Εθνική κληρώθηκε στον 9ο όμιλο με την πανίσχυρη ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγιεβιτς με ποδοσφαιριστές όπως ο Τόνι Σαβέφσκι, ο Ντάνιελ Μπατίστα και ο Τζίμης Πατίκας.

Έτσι, λοιπόν, στα τέλη Αυγούστου η ομάδα του Μεσολογγίου με παίκτες όπως ο Τζάτζος, ο Ταράσης, ο Πατρώνης φιλοξενείται στη Φιλαδέλφεια όπου και χάνει με 5-1 χάρη σε δυο γκολ του Πατίκα και από ένα των Μπατίστα, Καραγκιοζόπουλου, Σαβέφσκι.

Το μοναδικό τέρμα για την ΑΕΜ πέτυχε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι α λα Πανένκα ο Στάθης Τζάτζος κάνοντας το κοινό της “Ένωσης” να σηκωθεί και να χειροκροτήσει αυτόν τον σπουδαίο αρτίστα.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι η ΑΕΜ τερμάτισε 3η στον 9ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδος 1990-1991, αφού στην κορυφή τερμάτισε η ΑΕΚ, ακολούθησε ο Παναργιακός και τελευταία κατέληξε η Πρέβεζα.

Όλα τα τέρματα της ιστορικής αναμέτρησης 





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!