Loading...

Αργύρης Νταλιάνης: «Είμαστε νέοι με δυναμισμό και θα τα φτιάξουμε Όλα από την αρχή»


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας με τον συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη, «Όλα από την αρχή», Αργύρης Νταλιάνης, μιλά στην εφημερίδα «η Αιτωλοακαρνανία».

Ο Αργύριος Νταλιάνης γεννήθηκε το 1984 στα Τριανταίϊκα Αγρινίου. Είναι οικονομολόγος,μκάτοχος πτυχίου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τίτλου Mεταπτυχιακών σπουδών στη «Διοίκηση & Οικονομική των Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων» από το ομώνυμο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ιδίου Πανεπιστημίου, καθώς και εκλεγμένο μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου στο περιφερειακό Τμήμα της Δυτικής Ελλάδος.

Έχει εξειδικευθεί στην Οικονομική των Αγορών & των Επιχειρήσεων – Χρηματοοικονομική και την Οικονομική Πληροφορική και δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία σε σημαντικές θέσεις της επιστήμης, της συμβουλευτικής και της αγοράς.

Σήμερα, ο Αργύριος Νταλιάνης, ως Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας με τον συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη «Όλα από την αρχή», ζητά την εμπιστοσύνη σας για να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην υλοποίηση του χρέους όλων μας για τη δική μας Δυτική Ελλάδα των οραμάτων, των προσδοκιών και των ελπίδων!

Γιατί να ασχοληθεί ένας νέος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Στην πραγματικότητα η ερώτηση έχει 4 άξονες, οι οποίοι προσδιορίζουν καθοριστικά την απάντηση και πρέπει να αναλυθούν: ο νέος, η τοπική αυτοδιοίκηση, ειδικότερα ο β΄βαθμός αυτοδιοίκησης και η εποχή.

  • Νέος: οι κοινωνίες είχαν πάντα προσδοκίες από τους νέους για την επίλυση των όποιων προβλημάτων τους. Είναι αυτοί που έρχονται, αλλά ταυτόχρονα είναι και οι φορείς της νέας γνώσης, του δυναμισμού και της ελπίδας. Θεωρώ πως άργησε να κατανοηθεί αυτός ο ρόλος της νέας γενιάς και δυστυχώς, ίσως και λόγω συνθηκών βέβαια, για μεγάλο διάστημα αυτή αντιμετωπίστηκε με άρνηση ή τουλάχιστον δυσπιστία αναφορικά με τις προθέσεις και τις δυνατότητές της στον κρίσιμο αυτό τομέα της ανάληψης ευθύνης για το μέλλον. Αξίζει εδώ να θυμηθούμε τους λογοτέχνες που με τα γραπτά τους οδήγησαν τα μαθητικά μας χρόνια και παραμένουν πολύτιμη και διαρκής παρακαταθήκη για τη μελλοντική μας πορεία: “Είναι μέσα στη φύση των νέων, στην αδιάφθαρτή τους αγνότητα να πιστεύουν στο τέλειο”, αλλά και “οι νέοι και οι σκεπτόμενοι άνθρωποι είναι η ελπίδα”. Δε χρειάζεται νομίζω καμιά καλύτερη ή πειστικότερη απάντηση από αυτή για να ορίσει τη θέση ευθύνης του νέου ανθρώπου και την αυτονόητη στράτευσή του στο στόχο για το καλύτερο μέλλον, που για μένα έχει ως κύριο άξονα το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην αξιοπρέπεια.
  • Τοπική αυτοδιοίκηση: Η τοπική αυτοδιοίκηση, εννοούμενη ως η δυνατότητα των πολιτών να εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους με στόχο την άμεση φροντίδα των ζητημάτων του τόπου τους, αποτελεί μια σημαντική κατάκτηση και χαρακτηριστικό κάθε σύγχρονου κράτους. Σε συνέχεια λοιπόν της παραπάνω θέσης μου, ο νέος είναι αυτός που με τη συμμετοχή του θα δώσει πνοή και όραμα στη μοναδική αυτή δυνατότητα και θα μετατρέψει τη συνταγματική ρύθμιση σε βήμα λόγου και αποφάσεων για την κατάκτηση της ποιότητας ζωής, η οποία αποτελεί διαρκές και δυστυχώς για πολλούς συνανθρώπους μας ανεκπλήρωτο ζητούμενο.
  • Ιδιαίτερα ο β΄βαθμός αυτοδιοίκησης είναι ένα πολύ δυνατό θεσμικό όργανο με ρόλο σημαντικό για τα περιφερειακά ζητήματα, τα ζητήματα «του τόπου», όπως συνηθίζουμε να λέμε, αφού συνδέει άμεσα τον τόπο με τους μηχανισμούς του κράτους. Η γνωστή ρήση «στην εποχή μας ευημερούν οι αριθμοί, όχι όμως και οι άνθρωποι» στην περίπτωσή μας μπορεί να παραφρασθεί προς το χειρότερο χωρίς ίχνος υπερβολής.
  • Δυστυχώς, σήμερα στον τόπο μας δεν ευημερούν ούτε οι αριθμοί, καθώς τα τελευταία χρόνια η περιφέρεια κινείται έντονα πτωτικά, όπως με στοιχεία άλλωστε συχνά έχουμε παρουσιάσει. Για όλους εμάς τους νέους λοιπόν δεν υπάρχει περιθώριο για δικαιολογίες και αναβολές. Όταν αποφάσισα να τοποθετηθώ για όλα αυτά τα θέματα με τον συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη «Όλα από την αρχή» δήλωσα αυτό ακριβώς, πως είχε φτάσει η ώρα των αποφάσεων. Είμαστε νέοι, που με δυναμισμό και τεχνογνωσία ερχόμαστε να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη και την εντολή των συμπολιτών μας, ώστε να δώσουμε στο β΄βαθμό αυτοδιοίκησης το ρόλο που πρέπει να έχει και στον τόπο τη θέση που του αξίζει.

Τι σας οδήγησε να αποφασίσετε να αγωνιστείτε στο πλευρό του Νεκτάριου Φαρμάκη;

Όπως ήδη σας ανέφερα, τα οράματα πρέπει να μας οδηγούν, αλλά σε συνάρτηση και άρρηκτη πάντα σχέση με τις ρεαλιστικές δυνατότητες. Πιστεύω ακράδαντα και το δηλώνω διαρκώς άλλωστε, γιατί επιθυμώ να κατανοηθεί από όλους τους συμπολίτες μας ως δέσμευσή μας πως ο Νεκτάριος Φαρμάκης, ένας γνήσιος εκφραστής της γενιάς μου, ένας άνθρωπος 39 ετών, οικογενειάρχης, αυτοδημιούργητος, που γνωρίζει σε βάθος τα ζητήματα της Περιφέρειας όσο λίγοι, συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να έχει ο άνθρωπος που θα βρεθεί στο τιμόνι της Περιφέρειας την επομένη των εκλογών.

Απόδειξη αυτού άλλωστε είναι και η ιδιαίτερη επιμέλεια με την οποία στελεχώθηκε ο συνδυασμός μας «Όλα από την αρχή», καθώς αποτελείται από ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου μας, ώστε να μπορούν να χαράξουν με ασφάλεια τα πλαίσια της νέας προοπτικής και να θέσουν τις προδιαγραφές για μια ανανεωμένη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που πρώτα απ΄όλα έχει επίγνωση του κομβικού της ρόλου στον εθνικό κορμό, αλλά και -χωρίς υπερβολή τολμώ να πω- στο ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Σήμερα διανοίγεται για τη Δυτική Ελλάδα ένας νέος ορίζοντας πρωτοβουλιών, που μας επιτρέπει και μας προκαλεί ταυτόχρονα να επαναπροσδιορίσουμε με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά μας, την πατρίδα μας, τους συνανθρώπους μας και τους εαυτούς μας την έννοια της επόμενης μέρας. Το πέρασμά μας από τον κόσμο, τη γενέθλια γη και την ενασχόληση με τα κοινά οφείλουμε να το τιμήσουμε αγωνιζόμενοι για τη Δυτική Ελλάδα της σύγχρονης ευρωπαϊκής προοπτικής, με άξονες την ανάπτυξη, την εργασία, την κοινωνική συνοχή και τον πολιτισμό.

Ας μου επιτραπεί στο σημείο αυτό να καταθέσω και την ιστορική παράμετρο που πρέπει να οδηγεί τα βήματά μας: όταν ο Χαρίλαος Τρικούπης οραματιζόταν με άξονα τη Μεγάλη Γέφυρα το πέρασμα στην ανάπτυξη, ελάχιστοι μπορούσαν να ατενίσουν την προοπτική αυτή. Σήμερα, που έχουμε την τύχη και τα μέσα να υλοποιούμε πιο εύκολα τα μεγάλα έργα, αυτό που μένει νομίζω είναι η βούληση των ανθρώπων, που θέλουν να εργαστούν ως απλοί στρατιώτες στο έργο της προόδου με ευθύνη και όραμα για τον Άνθρωπο και τον Πολιτισμό. Αυτό θέλουμε να είναι το δικό μας αποτύπωμα!

Με ποιο τρόπο σκοπεύετε να δώσετε λύση στα προβλήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας;

Όσοι με γνωρίζουν σίγουρα μπορούν να βεβαιώσουν πως ένα βασικό χαρακτηριστικό μου ως ανθρώπου και ως επιστήμονα είναι η προσήλωσή μου στις αρχές του διαλόγου και της συνεργασίας. Αυτός είναι άλλωστε κι ένας από τους βασικούς λόγους που με συνδέουν με το Νεκτάριο Φαρμάκη και όλους τους συνεργάτες στο συνδυασμό μας «Όλα από την αρχή», καθώς στο ξεκίνημά μας δεσμευτήκαμε να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα με έναν εντελώς καινούργιο τρόπο: τον εντοπισμό τους μέσα από το διάλογο με τους συμπολίτες, εισπράττοντας με αμεσότητα την καθημερινότητα του μέσου πολίτη, την ευελιξία στην αξιολόγηση και το σχεδιασμό των λύσεων με συνεργατικές ομάδες εργασίας και τέλος την υλοποίηση των έργων με υψηλή τεχνογνωσία, που όπως προανέφερα φρόντισε ο ίδιος ο Νεκτάριος Φαρμάκης να διαθέτει το επιτελείο του, δομώντας αυτή την ομάδα με προσωπική μέριμνα και ευθύνη. Δεν είναι τυχαίο που από την πρώτη στιγμή μας απασχόλησε με τη βοήθεια ειδικών συνεργατών ειδικευμένων σε θέματα συγκέντρωσης και αξιολόγησης των απόψεων των πολιτών η δυνατότητα αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των δυο παραπάνω βασικών πυλώνων, του διαλόγου και της συνεργασίας, που θεωρώ πως αποτελούν την πεμπτουσία της επιτυχίας για όλα τα έργα, σε συνδυασμό βέβαια με το στρατηγικό πλαίσιο και τη δεδηλωμένη επιθυμία να εργαστεί κανείς σκληρά, τα οποία -όπως προαναφέρθηκε- θέσαμε ως προϋποθέσεις της καθόδου μας ως συνδυασμού και της απόφασής μας να εκτεθούμε ενώπιον των συμπολιτών μας ζητώντας την εμπιστοσύνη τους. Για τα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος και τους τομείς άμεσης προτεραιότητας δεν παύσαμε ούτε στιγμή να μιλάμε όλο αυτό τον καιρό και γιατί τα γνωρίζουμε πολύ καλά ως πολίτες και ως ειδικοί στα αντικείμενά μας, αλλά κυρίως γιατί αισθανόμαστε λύπη, αφού όλοι μας έχουμε αναγκαστεί να υποστούμε για τόσο μεγάλο μάλιστα διάστημα τα αποτελέσματα της απραξίας και της ανευθυνότητας ανθρώπων που εμπιστευτήκαμε. Οι θέσεις ευθύνης αποκτούν οντότητα και τιμώνται από αυτούς που τις στελεχώνουν, διαφορετικά οι θεσμοί μετατρέπονται σε κενό γράμμα και αυτοακυρώνονται.

Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους πολίτες του νομού Αιτωλοακαρνανίας;

Είχα την τύχη να καθοδηγηθώ από σωστούς Δασκάλους, προς τους οποίους είμαι ευγνώμων γιατί μου έδωσαν τα εφόδια αλλά και τις αρχές ώστε σήμερα να μπορώ να ανταποκριθώ στο δύσκολο έργο που καλούμαι να αναλάβω έναντι των συμπολιτών μου και του μέλλοντος αυτού του τόπου. Επίσης ευχαριστώ το Νεκτάριο Φαρμάκη που με εμπιστεύτηκε και με συμπεριέλαβε στο δικό του όραμα για την ανανεωμένη Δυτική Ελλάδα των προσδοκιών και των ελπίδων, όπως έχω ξαναπεί. Είμαι οικονομολόγος και οι ειδικεύσεις καθώς και η εμπειρία που διαθέτω μου επιτρέπουν να διαχειριστώ νευραλγικούς τομείς του σχεδιασμού που περιγράψαμε, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη αλλά και το στρατηγικό πλάνο που προαπαιτείται για αυτή. Δεν πρέπει ούτε στιγμή να μας διαφεύγει πως φιλόδοξα και πολλά υποσχόμενα σχέδια δεν ανταποκρίθηκαν τελικά στις προσδοκίες των εμπνευστών τους και κατέρρευσαν, επειδή στερούνταν ρεαλιστικού σχεδιασμού. Χωρίς λοιπόν ίχνος εγωισμού και υπερβολής, έχοντας βιώσει οδυνηρά την εγκατάλειψη του τόπου και των ανθρώπων, με απόλυτη επίγνωση του όγκου των έργων και της ευθύνης για κατάκτηση μιας υψηλής ποιότητας ζωής στο όνομα όλων, ερχόμαστε -υπερβαίνοντας παραδοσιακές μικροπολιτικές πρακτικές- να δεσμευτούμε πως θα γίνουν «Όλα από την αρχή»! Αυτό είναι το δικό μας διακύβευμα, αυτό που ως επίκεντρο έχει τον Άνθρωπο με άλφα κεφαλαίο!
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!