Loading...

Ανθούλα Μακρή: «Συνεχίζουμε το έργο μας κάνοντας το Αγρίνιο Τόπο να Ζεις»


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η υπεύθυνη της εθελοντικής ομάδας «Ακτίνα Εθελοντισμού» και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Γιώργο Παπαναστασίου, Ανθούλα Μακρή κάνει έναν μικρό απολογισμό των δράσεων της, εκμυστηρεύεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία και αναλύει τη καθοριστική συμβολή του Δημάρχου στην ανάπτυξη του Αγρινίου.

Η Ανθούλα Μακρή ανέλαβε τον Νοέμβριο του 2014, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου, να ιδρύσει την «Ακτίνα Εθελοντισμού» όπου και ξεκίνησε τις δράσεις με σκοπό να προσφέρουν τα άτομα που συμμετέχουν, εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε διάφορους τομείς.

Η υπεύθυνη εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης, Ανθούλα Μακρή, με το όραμά της έχει καταφέρει να παρακινήσει πολίτες, σχολεία, συλλόγους και κοινότητες, στηριζόμενη πάντα στις αρχές της ανακύκλωσης και του εθελοντισμού, με μια ενεργό δράση, πρωτοφανή για τα σημερινά δεδομένα και αποδεικνύοντας ότι το Αγρίνιο μπορεί να γίνει ένας τόπο να ζει κανείς.

Ως πρωτεργάτης της κοινωνικής δομής «Ακτίνα Εθελοντισμού» είναι γνωστή η προσφορά σας στις κοινωνικές δράσεις του Δήμου. Τι εισπράττετε από τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια;

Αυτό που ζω και εισπράττω τα τελευταία χρόνια από τον κόσμο είναι πραγματικά συγκινητικό. Οι δράσεις μας αγκαλιάζονται από μικρούς και μεγάλους που μας πλημμυρίζουν με αγάπη, θετική ενέργεια, αισιοδοξία και δύναμη για το μέλλον. Είμαστε περήφανοι που με την «Ακτίνα Εθελοντισμού» έχουμε βάλει ένα λιθαράκι προσφοράς, αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας.

Θα θέλαμε να κάνετε έναν μικρό απολογισμό του έργου σας και να μας αναφέρετε που πιστεύετε ότι «πονάει» η τοπική κοινωνία;

Στην «Ακτίνα Εθελοντισμού» είμαστε μια μεγάλη εθελοντική οικογένεια και προσπαθούμε για το καλύτερο της πόλης μας χωρίς να περιμένουμε με σταυρωμένα χέρια. Μέχρι σήμερα μετράμε εκατοντάδες δράσεις σε όλο τον Δήμο Αγρινίου, στην κοινωνική αλληλεγγύη, στον πολιτισμό, στο περιβάλλον, στον τουρισμό, στον αθλητισμό, στην υγεία, στην πολιτική προστασία, στην παιδεία. Με τις τιτάνιες προσπάθειες όλων, καταφέραμε να τοποθετήσουμε το Αγρίνιο στον πανελλήνιο εθελοντικό χάρτη και να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των πόλεων που προωθούν τον εθελοντισμό.

Όσον αφορά τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, από τον κόσμο που συναναστρέφομαι εισπράττω θλίψη και κατήφεια σχετικά με την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων και την οικονομική καθίζηση των επαγγελματιών της πόλης. Αρκετοί νέοι, επαγγελματίες και νοικοκυριά δοκιμάζονται καθημερινά από την οικονομική κρίση που έχει πλήξει την κοινωνία μας. Από τον Δήμο Αγρινίου καταβάλλεται μια μαραθώνια προσπάθεια μέσα από τις κοινωνικές δομές, ώστε να συμβάλλει στην ανακούφιση αυτών των ευάλωτων ομάδων. Η «Ακτίνα Εθελοντισμού» σε συνεργασία μαζί τους συμβάλλει με δράσεις ευαισθητοποίησης και τους εντάσσει στην εθελοντική ομάδα για την κοινωνικοποίησή τους.

Η υπεύθυνη της «Ακτίνα Εθελοντισμού» Ανθούλα Μακρή.

Για εσάς ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλείστε να αντιμετωπίσετε τα επόμενα 4 χρόνια;

Επί δημαρχίας Γιώργου Παπαναστασίου δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξωστρέφεια της πόλης του Αγρινίου, την ανάδειξη του πλούτου της περιοχής μας, του ποικιλόμορφου περιβάλλοντος, των αρχαιολογικών μνημείων, του πολιτισμού μας και ιδιαίτερα τα τοπικά ήθη και έθιμα. Το πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι η εσωστρέφεια και η μιζέρια κάποιων ανθρώπων που έχουν μείνει σε ένα Αγρίνιο περασμένων δεκαετιών. Με Δήμαρχο τον Γιώργο Παπαναστασίου, η πόλη μας, αλλά και η ευρύτερη περιοχή έκανε άλματα ανάπτυξης και πλέον ατενίζουμε αισιόδοξα το μέλλον του Αγρινίου.

Το σύνθημα της παράταξης που πολιτεύεστε είναι «Αγρίνιο Τόπος να Ζεις». Παρατηρείτε σημάδια βελτίωσης στο Δήμο Αγρινίου και τι σας ώθησε να πολιτευτείτε;

Σαφώς, καθώς τη τελευταία πενταετία άλλαξε ριζικά η αισθητική εικόνα της πόλης, ενώ βελτιώθηκε η καθημερινότητα του Αγρινιώτη. Οι πολιτιστικές δράσεις, η κοινωνική πολιτική, ο εθελοντισμός, η καθαριότητα δημιούργησαν ένα φιλικό και δημιουργικό περιβάλλον προς τους πολίτες. Η προσφορά μας όμως δε σταματά εδώ, διότι ο Γιώργος Παπαναστασίου είναι ένας άνθρωπος με όραμα, ακούραστος, ένας άνθρωπος που θέλει το Αγρίνιο πολύ ψηλά και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται, έχοντας ως στόχο το καλύτερο αύριο της πόλης μας. Προσωπικά, η αγάπη μου για τον τόπο ήταν η κινητήριος δύναμη και το όραμα του Γιώργου Παπαναστασίου η αφορμή. 

Κυρία Μακρή είναι τελικά εύκολος ή δύσκολος για μια γυναίκα, ο χώρος της πολιτικής, σε έναν ανδροκρατούμενο Δήμο;

Θεωρώ δύσκολος, αλλά αυτό είναι πανελλήνιο φαινόμενο. Παρατηρώ όμως τελευταία τις γυναίκες να βγαίνουν μπροστά και σε πολλές περιπτώσεις να τα καταφέρνουν καλύτερα από τους άνδρες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να αποδείξεις ότι αξίζεις και ότι έχεις όρεξη να δουλέψεις σκληρά. 

Είναι αλήθεια ότι επί Δημαρχίας Παπαναστασίου είδαμε να αξιοποιούνται γυναίκες σε κρίσιμες θέσεις ευθύνης της διοίκησης. Είστε έτοιμη να αναλάβετε τα ηνία μιας ανάλογης θέσης;

Βεβαίως και είμαι πανέτοιμη, άλλωστε το έχω αποδείξει έμπρακτα. Η τοποθέτηση μου στην «Ακτίνα Εθελοντισμού» θεωρώ ότι κρίνεται επιτυχής, καθώς ιδρύσαμε από το μηδέν μια δύσκολη δομή και με πολύ σκληρή δουλειά άφησε και αφήνει σπουδαίο έργο στη πόλη και τα χωριά. Από κει και πέρα, η απόφαση είναι αποκλειστικά του Δημάρχου, που όπως έχει αποδείξει γνωρίζει να κρίνει και να τοποθετεί ανθρώπους στις σωστές θέσεις.

Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους πολίτες του Αγρινίου;

Ξεκάθαρη εντολή αυτοδυναμίας στον Γιώργο Παπαναστασίου για να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε πριν πέντε χρόνια. Για να ολοκληρώσουμε τη δέσμευσή μας κάνοντας το Αγρίνιο Τόπο να ζεις.
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!