Loading...

«Αν Δεν Τολμήσεις, Ψευτοζείς»: Το νέο μυθιστόρημα του Δημήτρη Τζουβάλη


Μοιραστείτε το άρθρο...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ το νέο βιβλίο του Αιτωλοακαρνάνα συγγραφέα, το οποίο διαδραματίζεται στο Μεσολόγγι.

Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Τζουβάλη, είναι ένα μυθιστόρημα με ιδιαίτερες ιστορίες και αναφορές στο Μεσολόγγι, όπου οι ήρωες ακροβατούν, εκτός ορίων, πάνω στο τεντωμένο σχοινί, που χωρίζει το φυσικό από το μεταφυσικό.

Καταμεσής του χάους, παλεύουν ενάντια σε ακατανίκητες δυνάμεις. Φιλιώνουν με ακατάλυτους δεσμούς, ερωτεύονται με πάθος, αγαπούν κι αγαπιούνται, κι όταν ονειρεύονται, οι πειρατές των ονείρων που καιροφυλακτούν, κάνουν ρεσάλτο και διαγουμίζουν τις ζωές, που φαντάζουν άσκοπες και έρημες, χωρίς τα όνειρά τους.

Αλλά «Αν δεν τολμήσεις ψευτοζείς», θαρρεύουν και επανακτούν τα κλεμμένα τους όνειρα…

Μικρό απόσπασμα

«…Πάμε ν’ αλλάξουμε τη ζωή μας. Πάμε να μαζέψουμε τα κομματάκια που έχασες, εκείνα τα σκληρά, τ’ ανηλεή καλοκαίρια. Τα κομματάκια που έχανες, λείπουν απ’ το σώμα μου. Να τα ενώσουμε στο κορμί μου και να το συμπληρώσουμε. Εγώ να ξαναβρώ τον εαυτό μου ολόκληρο, και συ ν’ αποκτήσεις μια άλλη, δική σου, καταδική σου αγάπη.
– Δεν θέλω άλλη αγάπη. Εσένα θέλω…»

Ο συγγραφέας

Ο Δημήτρης Τζουβάλης γεννήθηκε στο Νεοχώρι Μεσολογγίου τον Μάρτιο του 1946.Βασική εκπαίδευση στην Κατούνα, Γαλαξίδι, Αμφιλοχία, Αστακό και Αγρίνιο.

Σπούδασε μαθηματικά, πληροφορική και ρομποτική στην Ουψάλα Σουηδίας. Ίδρυσε μαζί με άλλους τα λογοτεχνικά περιοδικά Σύνθεση και Εμβόλιμον.

Γράφει ποιήματα, διηγήματα, μυθιστορήματα και θέατρο. Μάλιστα πρόσφατα διεκδίκησε το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα στα Βραβεία Βιβλίου Public.

Ειδικότερα, ο συγγραφέας κέρδισε αυτή την υποψηφιότητα με το μυθιστόρημά του, «Ποιος σκότωσε τον θεό του έρωτα», που αποτελεί μια πνευματική δουλειά 17 ετών για τον ίδιο και την αείμνηστη Αγρινιώτισσα συγγραφέα Αρσινόη Σερμιντζέλη.

Διαβάστε σχετικά: Δημήτρης Τζουβάλης: «Ο καλλιτέχνης οφείλει να σταματήσει το όχημα της κοινωνίας που πάει κατά γκρεμού»





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!