Loading...

Τα έργα της Βάσως Κατράκη κοσμούν την αίθουσα του Μουσείου στο Αιτωλικό!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η αείμνηστη χαράκτρια αποτυπώνει τα τοπία και την καθημερινή ζωή των ανθρώπων της Λιμνοθάλασσας, αλλά και τον πόνο στην περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Με την επιμέλεια και την επίβλεψη του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρη Παυλόπουλου, έγινε η επανέκθεση των έργων της Β. Κατράκη, στην αίθουσα του Μουσείου όπου γινόνταν περιοδικά εκθέσεις άλλων καλλιτεχνών.

Πλέον, οι φίλοι της Χαρακτικής έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν ξανά την εξαιρετική δουλειά της πρώτης περιόδου της χαράκτριας που αποτελείται κυρίως από έργα χαραγμένα στο ξύλο και αποτυπώνουν τα τοπία και την καθημερινή ζωή των ανθρώπων της Λιμνοθάλασσας.

Επίσης, παρουσιάζεται η ενότητα των έργων που αφηγούνται την πίκρα, τον πόνο και την αντίσταση στην περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Απολαύστε φωτογραφίες από τον χώρο της έκθεσης

Φωτογραφίες: Μιχ. Κότσαρης, 17 Ιουνίου 2017





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!