Loading...

Το εντυπωσιακό graffiti σε σχολικό συγκρότημα του Μεσολογγίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

H ιδιαίτερη έμπνευση με τις υπογραφές των πέντε πρωθυπουργών από το Μεσολόγγι συνδυάζει την ιστορία μας με την μοντέρνα τέχνη.

Από τον Ιούλιο του 2017 ένα ακόμα εντυπωσιακό σε διαστάσεις mural-graffiti κοσμεί το σχολικό συγκρότημα του 1ου Δημοτικού σχολείου πλησίον της Πλώσταινας, στην Ι.Π. Μεσολογγίου.

Η αρχή έγινε τον περασμένο Οκτώβριο με πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού προσωπικού και της διεύθυνσης του εν λόγω σχολείου, όταν ο Ανθ/ρχος Λ.Σ. Γεώργιος Παπαγεωργίου του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών και καταξιωμένος καλλιτέχνης της ιδιόμορφης τέχνης των δρόμων, αποδέχτηκε την πρόσκληση για εικαστική δημιουργία από την Διευθύντρια κ. Δέσποινα Σαββίδου, δημιουργώντας την όμορφη παράσταση με το βιβλίο και το δέντρο της γνώσης.

Χρώμα σπρέι εθελοντισμός και πολύ μεράκι απέδωσαν μία χαρούμενη και θετική αναβάθμιση της αισθητικής του κτιρίου λαμβάνοντας υπόψιν τον εκπαιδευτικό του ρόλο, την ηλικία των μαθητών του αλλά και την παραδοσιακή διάθεση των Μεσολογγιτών για πρωτοπορία, που με κάθε αφορμή οφείλουμε να θυμίζουμε στις νέες γενιές.

Η ανταπόκριση μαθητών, γονέων αλλά και κατοίκων της περιοχής, ήταν μόνο θετική και φυσικά ενθαρρυντική για την επόμενη δημιουργική παρέμβαση,που μόλις υλοποιήθηκε.

Η ιδέα απλή, συνδεδεμένη άμεσα με την ιστορικότητα της Ιερής Πόλης και την καθοριστική προσφορά στην πατρίδα κάποιων, από τις πολλές προσωπικότητες που γέννησε ο τόπος μας.

Λιτές γραμμές προκειμένου να αποδοθούν σε μεγάλη κλίμακα οι υπογραφές των πέντε Μεσολογγιτών πρωθυπουργών της Ελλάδας, πάντα με σπρέι από το χέρι του graffiti writer “31stillwriting” (Γεώργιο Παπαγεωργίου), την υποστήριξη σχεδιαστικά από τον αρχιτέκτονα Ιωάννη Δημητρίου και ταυτόχρονα την υψηλή τεχνολογία laser-cut με την τεχνογνωσία του δημιουργικού τμήματος της ΘΕΡΜΟΖΕΛ Α.Ε. υπό την καθοδήγηση του αρχιτέκτονα Designer κ. Ζέλιου Δημήτριου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή διέκρινε την ξεχωριστή δυναμική των δασκάλων του 1ου Δημοτικού και δήλωσε παρών στην προσπάθεια.

Το κομμάτι δε της έρευνας και του εντοπισμού επίσημων εγγράφων του παρελθόντος, τα οποία έφεραν τις υπογραφές των Σπ.Τρικούπη, Ζηνόβιου Βάλβη, Δημήτριου Βάλβη, Επαμεινώντα Δεληγεώργη και Χαρίλαου Τρικούπη στην πιο καλά ευδιάκριτη εικονική ανάλυση, έφερε σε πέρας ο πρώην προϊστάμενος της υπηρεσίας του Ο.Τ.Ε. κ.Γουίβερτ Λεωνίδας.

Τέλος, την εξασφάλιση του λιμενικού κομάντο να ζωγραφίσει απρόσκοπτα σε μεγάλο ύψος, καθώς πρόκειται για τοίχους με πλάτος 7,5μ. και ύψος 7μ. ανέλαβε εθελοντικά ο χειριστής καλαθοφόρου οχήματος κ. Κώστας Τάτσης και ο κ. Γιάννης Κορδοπάτης.

Πηγή: www.agrinionews.gr
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!