Loading...

Ο Παναιτωλικός στις πιο… κοντές ομάδες στην Ευρώπη!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η ομάδα του Αγρινίου έχει επενδύσει στη ταχύτητα και την τεχνική αποκτώντας ποδοσφαιριστές με χαμηλό κέντρο βάρους.

Η 201η έκδοση της CIES, του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ, παρουσίασε δύο καταλόγους με 50 συλλόγους ο καθένας, από 36 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με τις πιο… ψηλές και πιο… κοντές ομάδες της ηπείρου μας.

Ο Παναιτωλικός, μοναδική ομάδα από την Super League, που μετέχει στις λίστες, βρίσκεται στην 24η θέση της κατάταξης με τις πιο κοντές ομάδες, παρουσιάζοντας μέσο όρο ύψους 179,22 εκατοστά. Στην κορυφή με τις πιο ψηλές ομάδες είναι η Κοπεγχάγη (182,20), ενώ η Λουντογκόρετς είναι η πιο κοντή (177,00).

Η έρευνα δείχνει ότι μερικοί προπονητές προτιμούν ψηλούς παίκτες, άλλοι δίνουν προτεραιότητα σε βραχύσωμους. Το μέσο ύψος όλων των ποδοσφαιριστών στα πρωταθλήματα είναι 182,1 εκατοστά. Συνολικά, μόνο 67 σύλλογοι από τους 572 (11.7%) που συμμετείχαν, είχαν παίκτες με κατά μέσο όρο μικρότερο ύψος από 180cm. Μεταξύ αυτών, βρίσκουμε κυρίως τη Μάντσεστερ Σίτι (178,97), τη Νις (179,03), τη Μπαρτσελόνα (179,64) και τη Λιόν (179,79).

Πηγή: www.agriniopress.gr via analitis.gr





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!