Loading...

Επισκέψεις στα χωριά του Δήμου από τον Δήμαρχο Κώστα Λύρο


Μοιραστείτε το άρθρο...

Μια πρώτη αντίδραση, μετά την επιστολή 11 προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, από τον Δήμαρχο Μεσολογγίου ο οποίος επισκέφθηκε τα χωριά της «περιφέρειας» και συνομίλησε με Προέδρους και κατοίκους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Δήμου:

Από την «Περιφέρεια» του Δήμου επέλεξε να ξεκινήσει τη νέα χρονιά ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.

Επισκεπτόμενος κατά σειρά το Χρυσοβέργι, τη Σταμνά, τον Άγιο Ηλία, την Πεντάλοφο, το Λεσίνι και την Κατοχή, ο Δήμαρχος θέλησε για ακόμη μια φορά να βρεθεί κοντά στους κατοίκους να ανταλλάξουν ευχές και να ακούσει τα προβλήματα που τους απασχολούν. Συνάμα όμως να τους μεταφέρει και το όραμα της δημοτικής αρχής, να τους ενημερώσει για τα θέματα που έχουν επιλυθεί μέχρι τώρα, αλλά και τις παρεμβάσεις που προγραμματίζονται.

Τα έργα της οδοποιίας, αγροτικής ή εσωτερικής, η καθαριότητα και ο φωτισμός κυριάρχησαν στις συζητήσεις με τον Κώστα Λύρο να προαναγγέλλει την διεκδίκηση μεγάλου έργου αγροτικής οδοποιίας και την κινητοποίηση της τεχνικής υπηρεσίας, παρά τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, για την εκπόνηση και νέων μελετών σε ότι αφορά την οδοποιία. Με την καθαριότητα να είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο, κατά κοινή ομολογία, επόμενος στόχος είναι η βελτίωση του φωτισμού για το οποίο επίσης γίνονται ενέργειες. Άλλωστε σε λίγες ημέρες ξεκινούν σοβαρές παρεμβάσεις φωτισμού στο Μεσολόγγι, στο Αιτωλικό, στο Νεοχώρι και στην Κατοχή.

Στην Τοπική Κοινότητα της Κατοχής, η οποία μέχρι στιγμής έχει τύχει μεγάλης προσοχής εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ως ο Δήμαρχος προεκλογικά και προσωπικά είχε δεσμευθεί, ξεκινάει άμεσα και έργο εσωτερικής οδοποιίας ύψους 180.000 € ενώ θα γίνουν και νέες προσπάθειες για να βελτιωθεί περαιτέρω ο δρόμος προς το Διόνι σε συνέχεια της περσινής παρέμβασης.

Παρεμβάσεις συζητήθηκαν και για το Χρυσοβέργι, τη Σταμνά, τον Αγιο Ηλία, το Λεσίνι και την Πεντάλοφο.

Οι ανάγκες είναι μεγάλες, αλλά, όπως τόνισε ο δήμαρχος, πρέπει να γίνεται ιεράρχηση καθώς οι οικονομικές δυνατότητες του Δήμου είναι συγκεκριμένες. «Λέμε ναι σε παρεμβάσεις που είναι επείγουσες και οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν πάρει εντολές να προχωρούν σε καταγραφές και μελέτες. Είμαστε σε συχνή επικοινωνία και όλοι οι Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων γνωρίζουν ότι αγρυπνούμε καθημερινά για να λύνονται προβλήματα. Και αυτό κάνουμε! Η διεκδίκηση είναι θεμιτή, ωστόσο εδώ πρέπει να επισημάνω αρνητικά τις συμπεριφορές εκείνες εκ μέρους των Τοπικών Κοινοτήτων, που σε έναν μεγάλο Δήμο 35.000 κατοίκων και με γνωστές τις παθογένειες που κληρονομήσαμε, επιμένουν να βλέπουν μόνο το χωριό τους και να διαμαρτύρονται κατά σύστημα και συνήθεια παραβλέποντας και αποσιωπώντας τεχνηέντως όσα σοβαρά βήματα έχουν γίνει. Στο όνομα της ισότητας, της ιεράρχησης των αναγκών και της δικαιοσύνης δεν θα το επιτρέψουμε αυτό!» δήλωσε με νόημα ο Κώστας Λύρος μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας η οποία θα συνεχιστεί και στις άλλες Κοινότητες του Δήμου τις επόμενες μέρες.
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες:

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!