Loading...

Δήλωση συμμετοχής στα «Γληγοράκεια 2023» και στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Οι προετοιμασίες για να αναβιώσει και πάλι το αποκριάτικο έθιμο του «ΓΛΗΓΟΡΑΚΗ» που έρχεται την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023. 

Επίσης θα προετοιμαστούν αποκριάτικα πάρτι και μικρές καρναβαλικές εκδηλώσεις σε περιοχές του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας που παραδοσιακά διοργανώνουν εκδηλώσεις της περίοδο των ΑΠΟΚΡΕΏΝ.

Το έθιμο του Αχυρένιου – Γληγοράκη το οποίο αναβιώνει κάθε Καθαρά Δευτέρα στην πόλη της Βόνιτσας είναι μια νότα παράδοσης που συνδυάζει σάτιρα και διασκέδαση και  προσφέρει κάθε φορά ξεχωριστές στιγμές στους επισκέπτες και τους ντόπιους.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στα «Γληγοράκεια 2023» που θα πραγματοποιηθούν την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, και να δημιουργήσουν κατά προτίμηση πεζοπόρο τμήμα ή καρναβαλικό άρμα, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στο τηλέφωνο 2643022232 ή στον Παιδικό Σταθμό Βόνιτσας .

Δήλωση συμμετοχής και δημιουργία πεζοπόρου αποκριάτικου τμήματος , ή αποκριάτικου άρματος μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε έδρα η χωριό του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Στόχος είναι να δημιουργηθούν ομάδες από όλο το Δήμο Ακτίου Βόνιτσας με πεζοπόρο τμήμα ή καρναβαλικό άρμα και να δραστηριοποιηθούν όλες οι έδρες του Δήμου.

Επίσης όποια Τοπική Κοινότητα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας  θέλει να διοργανώσει αποκριάτικο πάρτι για μικρούς και μεγάλους του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας  θα μπορεί να δηλώσει την αποκριάτικη δράση και την ημέρα της εκδήλωσης στο ΝΠΔΔ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας έτσι ώστε συντονισμένα και από κοινού να γίνουν ενέργειες για την επιτυχή διεξαγωγή των εκδηλώσεων. 

Οι δηλώσεις για διοργάνωση αποκριάτικων πάρτι και εκδηλώσεων μπορεί να γίνουν έως την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στο τηλέφωνο 2643022232 ή στον Παιδικό Σταθμό Βόνιτσας.

Στο βεστιάριο του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας  υπάρχουν  στολές όπου κάθε γκρουπ μπορεί να προμηθευτεί και να πάρει την ιδέα του θέματος του άρματος ή του πεζοπόρου τμήματος. Για να δει κάποιος τις στολές μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με το τηλ 2643022232 ή στον Παιδικό Σταθμό Βόνιτσας

Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Ο Πρόεδρος

Παντελής Αποστολάκης

 





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!