Loading...

Οι εκπληκτικές σπηλιές του Νέσσου στην Κλόκοβα


Μοιραστείτε το άρθρο...

Βρίσκονται κρυμμένες στο βουνό Κλόκοβα, η αλλιώς Παλιοβούνα, που δεσπόζει επιβλητικά απέναντι από την Πάτρα.

Στην αρχαιότητα η Κλόκοβα ήταν γνωστή ως Ταφιασσός. Στον Ταφιασσό λόφο ήταν το μνήμα του Νέσσου και των υπολοίπων Κενταύρων.

Σύμφωνα με την μυθολογία, ο Νέσσος επιχείρησε να αρπάξει την Δηιάνειρα, κατά την διάβαση του ποταμού Εύηνου, με αποτέλεσμα ο Ηρακλής να τον θανατώσει. Η αποσύνθεση των πτωμάτων τους, έκανε το νερό που έτρεχε στους πρόποδες του λόφου να είναι «…δυσώδες και με θρόμβους από αίμα…». Κατά πάσα πιθανότητα επρόκειτο για κάποια ηφαιστειακή πηγή που συνοδευόταν από έκλυση του εξαιρετικά δύσοσμου αερίου υδροθείου.

Στο πλαίσιο γεωλογικής και παλαιοντολογικής έρευνας που “τρέχουν” οι σπηλαιολόγοι Κωνσταντίνος Μπακολίτσας και Πάνος Καρούτσος για τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας, μπήκαν στα “σωθικά” της Κλόκοβας και με τις φωτογραφίες τους μας ταξιδεύουν στις όμορφες σπηλιές Νέσσου.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!