Loading...

Οι δραστήριοι και οι “αδρανείς” βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Το iAitoloakarnania.gr παρουσιάζει μια έρευνα σχετικά με την κοινοβουλευτική δραστηριότητα των επτά εκπροσώπων του νομού μας…

Τα τελευταία χρόνια διακρίνουμε έναν έντονο προβληματισμό των πολιτών όσον αφορά την εκπροσώπηση του νομού στη Βουλή και κατ’ επέκταση την συμβολή των βουλευτών στα τεκταινόμενα και στα προβλήματα της περιοχής.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το iAitoloakarnania.gr για την ενημέρωση των πολιτών του μεγαλύτερου νομού της Ελλάδος, προχώρησε σε μια έρευνα σχετικά με την κοινοβουλευτική δραστηριότητα των βουλευτών μας. 

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 οπότε και διεξήχθησαν οι τελευταίες εθνικές εκλογές έως σήμερα έχουν περάσει από το Κοινοβούλιο πλήθος νομοθετικών πρωτοβουλιών. Εκτός από τις δεκάδες κυρώσεις συμβάσεων και συμφωνιών η Βουλή έχει ψηφίσει σημαντικότατα νομοσχέδια. Την ίδια ώρα που στο νομό μας έχουν ανακύψει τεράστια κοινωνικά, οικονομικά και τεχνικά προβλήματα.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιες ήταν οι παρεμβάσεις και η αντίδραση των εκλεγμένων βουλευτών από τον λαό της Αιτωλοακαρνανίας.

Γιώργος Βαρεμένος

Ο Αγρινιώτης πολιτικός εκλέγεται συνεχώς βουλευτής από τον Ιούνιο του 2012 και αυτή τη περίοδο διατελεί Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Σταυροί προτίμησης (2015): 19.963
13 ομιλίες (2017)
68 ομιλίες (2016)
24 ομιλίες (2015)
10 ερωτήσεις / 1 απάντηση (2017)
3 επιτροπές (τρέχουσα περίοδος)

Δυο από τις ερωτήσεις του κ. Βαρεμένου αφορούσαν την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στους δήμους της Ι.Π. Μεσολογγίου και Ναυπακτίας και τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου.

___________________________________________________________________

Μαρία Τριανταφύλλου

Η πολιτικός από το Μεσολόγγι εκλέγεται συνεχώς βουλευτής από τον Ιούνιο του 2012. 

Σταυροί προτίμησης (2015): 9.864
6 ομιλίες (2017)
11 ομιλίες (2016)
8 ομιλίες (2015)
35 ερωτήσεις / 10 απαντήσεις (2017)
4 επιτροπές (τρέχουσα περίοδος)

 

Στις ερωτήσεις της κας Τριανταφύλλου πρωταγωνιστούν η αντίθεση των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στην κατασκευή μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά, η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στους δήμους της Ι.Π. Μεσολογγίου και Ναυπακτίας και οι ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου.

___________________________________________________________________

Μάριος Σαλμάς

Ο πολιτικός από την Αμφιλοχία εκλέγεται συνεχώς βουλευτής από το 2012 με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ έχει διατελέσει Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά και Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

Σταυροί προτίμησης (2015): 21.794
0 ομιλίες (2017)
5 ομιλίες (2016)
3 ομιλίες (2015)
26 ερωτήσεις / 16 απαντήσεις (2017)
2 επιτροπές (τρέχουσα περίοδος)
4 εισηγήσεις σε νομοσχέδια

Καμία εκ των ερωτήσεων του κ. Σαλμά δεν ανταποκρίνεται άμεσα στα προβλήματα της Αιτωολοακαρνανίας.

___________________________________________________________________

Κώστας Καραγκούνης

Ο Αγρινιώτης πολιτικός εκλέγεται συνεχώς βουλευτής από το 2009 με τη Νέα Δημοκρατία και στο παρελθόν είχε διοριστεί Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σταυροί προτίμησης (2015): 21.366
1 ομιλίες (2017)
4 ομιλίες (2016)
3 ομιλίες (2015)
11 ερωτήσεις / 6 απαντήσεις (2017)
2 επιτροπές (τρέχουσα περίοδος)
3 εισηγήσεις σε νομοσχέδια

Μια ερώτηση του κ. Καραγκούνη αφορούσε την Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα την δημιουργία Κόμβων Εισόδου-Εξόδου στην Ιόνια Οδό για την πόλη του Μεσολογγίου.

___________________________________________________________________

Κώστας Μπαρμπαρούσης

Ο πολιτικός από τη Μαχαιρά Ξηρομέρου εκλέγεται συνεχώς βουλευτής από το 2012 με την Χρυσή Αυγή.

Σταυροί προτίμησης (2015): 5.558
5 ομιλίες (2017)
7 ομιλίες (2016)
8 ομιλίες (2015)
12 ερωτήσεις / 9 απαντήσεις (2017)
2 επιτροπές (τρέχουσα περίοδος)

Στα ερωτήματα του κ. Μπαρμπαρούση αναφέρθηκε το πρόβλημα με την υγειονομική βόμβα του νερού του Αιτωλικού, τα κρούσματα κλοπών και απειλής κατά της ανθρώπινης ζωής από Ρομά στο Αιτωλικό καθώς και τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας.

___________________________________________________________________

Μωραΐτης Νίκος

Ο πολιτικός με καταγωγή από το Θύρρειο εκλέγεται συνεχώς βουλευτής από το 2007 με το ΚΚΕ.

Σταυροί προτίμησης (2015): 3.154
4 ομιλίες (2017)
17 ομιλίες (2016)
14 ομιλίες (2015)
28 ερωτήσεις / 6 απαντήσεις (2017)
1 επιτροπή (τρέχουσα περίοδος)

 

Στις ερωτήσεις του ο κ. Μωραΐτης έχει επιμείνει επανειλημένως στην επικινδυνότητα του εθνικού δικτύου Αμφιλοχίας-Λευκάδας-Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας. Επίσης, μια από τις ερωτήσεις του αφορούσαν την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό για την φύλαξη ώστε να επαναλειτουργήσει το μουσείου Θυρρείου του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και μια για τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στέγασης των φοιτητών των τμημάτων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας που εδρεύουν στο Μεσολόγγι.

___________________________________________________________________

Κωνσταντόπουλος Δημήτρης

Ο Ναυπάκτιος πολιτικός εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 με το ΠΑΣΟΚ και επανεξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2015 με την Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Σταυροί προτίμησης (2015): 2.190
5 ομιλίες (2017)
28 ομιλίες (2016)
23 ομιλίες (2015)
28 ερωτήσεις / 9 απαντήσεις (2017)
3 επιτροπές (τρέχουσα περίοδος)

Μερικές από τις ερωτήσεις του κ. Κωνσταντόπουλου ήταν η σύνδεση του Αγρινίου και της παράκαμψης Ναυπάκτου με την Ιόνια Οδό, τα αντισταθμιστικά οφέλη στην Αιτωλοακαρνανία από τη χρήση των υδάτων του Αχελώου, τα σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση του Αιτωλικού, την αναβάθμιση του ΤΕΙ Μεσολογγίου κ.ά.

___________________________________________________________________

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω στοιχεία οι πιο ενεργοί βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας εντός του κοινοβουλίου είναι ο Γιώργος Βαρεμένος και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Μέτρια κινητικότητα παρατηρείται από τους Νίκο Μωραΐτη, Μαρία Τριανταφύλλου, Κώστα Μπαρμπαρούση, ενώ λιγοστές είναι οι παρεμβάσεις των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μάριου Σαλμά και Κώστα Καραγκούνη. 

Αξίζει να σημειωθεί, ως μέτρο σύγκρισης, ότι στους δραστήριους της Βουλής με τις περισσότερες ομιλίες συγκαταλέγονται οι Βασίλης Κεγκέρογλου (βουλευτής Ν. Ηρακλείου, ΠΑΣΟΚ) με 96 ομιλίες, Ανδρέας Λοβέρδος (Β’ Αθηνών, Δημ. Συμπαράταξη) με 86 ομιλίες και Γεώργιος Καρράς (Β΄Αθηνών, Ένωση Κεντρώων) με 75 ομιλίες, ενώ αντιθέτως υπάρχουν βουλευτές με καμία ομιλία στο ίδιο έτος.

________________________________________________________________________

* Οι σταυροί προτίμησης προκύπτουν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 καθώς οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 δεν έγιναν με σταυρό προτίμησης λόγω της μη συμπλήρωσης 18 μηνών από τις προηγούμενες.

* Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου 2017

* Τα στοιχεία προκύπτουν από την επίσημη ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ελληνικού κοινοβουλίου www.hellenicparliament.gr

Επιμέλεια: Η συντακτική ομάδα του iAitoloakarnania.gr
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!