Loading...

«Μπουγιουρντί» Δήμου σε πολίτες: Η ΔΕΥΑ Μεσολογγίου στέλνει τις οφειλές στην Εφορία


Μοιραστείτε το άρθρο...

Στη «δαγκάνα» της εφορίας στέλνει χιλιάδες δημότες – οφειλέτες, η διοίκηση της ΔΕΥΑΜ και η δημοτική αρχή του Μεσολογγίου που πήρε μια απόφαση με μεγάλο πολιτικό κόστος – Δυσαρέσκεια στην τοπική κοινωνία.

Οι απεγνωσμένες προσπάθειες εισπραξιμότητας της νέας διοίκησης στη ΔΕΥΑΜ, ναι μεν κρίνονται αναγκαίες για τη βιωσιμότητα της Δημοτικής Επιχείρησης, ωστόσο έχουν δημιουργήσει τεράστια δυσαρέσκεια στους δημότες που πλέον έρχονται αντιμέτωποι με αδιέξοδα από τα νέα σκληρά μέτρα – αποφάσεις.

Μετά τις ειδοποιήσεις για κόψιμο παροχών, η ΔΕΥΑΜ σφίγγει τον κλοιό για τους οφειλέτες και στέλνει βεβαιώσεις οφειλών στη ΔΟΥ Μεσολογγίου.

Η σχετική ανακοίνωση:

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη της λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, δεσμεύτηκα για δύο πράγματα πρωταρχικά: την ομαλή λειτουργία της δημοτικής επιχείρησης και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των δημοτών.

Ήδη, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει πάρει απόφαση για την παροχή διευκολύνσεων προς τους δημότες που έχουν οφειλές, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα ρύθμισης αυτών. Πρόκειται μάλιστα για απόφαση που την έχουν χαιρετήσει πολλοί συνδημότες μας οι οποίοι είτε έχουν ήδη προχωρήσει σε ρύθμιση είτε προσέρχονται καθημερινά, ενημερώνονται και προχωρούν στις σχετικές διαδικασίες.

Μάλιστα, για τους συνεπείς οφειλέτες, εξετάζουμε ένα μέτρο επιβράβευσης το οποίο θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Δυστυχώς, ένα μέρος των συνδημοτών μας δεν δείχνει διάθεση συνεργασίας, παρόλο που έχουν ενημερωθεί επανειλημμένα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υποχρεωθεί η Δ.Ε.Υ.Α. να κάνει χρήση του μέτρου της μεταβίβασης των οφειλών προς την αρμόδια Δ.Ο.Υ., έτσι όπως υποχρεούται.

Αυτό το μέτρο θα έπρεπε να είχε ήδη μπει σε εφαρμογή πριν οι οφειλές προς τη Δ.Ε.Υ.Α. φτάσουν σε αυτά τα ύψη, αλλά όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι αυτό είναι κάτι που επιφέρει πολιτικό κόστος και για το λόγο αυτό πάντα αναβαλλόταν η εφαρμογή του…

Θεωρούμε ότι γίνεται εξίσου αντιληπτό πως δεν μπορούμε να δεχτούμε την ύπαρξη δημοτών δύο ταχυτήτων. Κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο προς τους συνεπείς καταναλωτές αλλά και την ίδια την Δ.Ε.Υ.Α. και το προσωπικό της που μάχονται πραγματικά για την εξυγίανσή της.

Ως μια τελευταία, ύστατη προσπάθεια, πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μεταβίβασης των οφειλών στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. έχουμε ξεκινήσει την αποστολή ατομικών ειδοποιήσεων με χρονικό περιθώριο δέκα (10) εργάσιμων ημερών, ώστε οι οφειλέτες να προσέλθουν στην υπηρεσία, να ενημερωθούν για τις δυνατότητες ρύθμισης που τους προσφέρονται και να τις αξιοποιήσουν προς όφελός τους.

Θέλω να υπενθυμίσω τελειώνοντας ότι όλοι μας θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με σεβασμό προς τον δημότη και τον καταναλωτή.

Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΜ

ΠΡΑΣΣΆΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!