Loading...

Όταν η Μαίρη Χρυσικοπούλου είχε οργανώσει το πρώτο λαογραφικό συνέδριο στο Αγρίνιο (vid)


Μοιραστείτε το άρθρο...

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 96 ετών η Μαίρη Χρυσικοπούλου, της οποίας η προσφορά της στην πόλη του Αγρινίου υπήρξε τεράστια και ήταν πολυεπίπεδη.

Κύρια μελήματά της ήταν η διάσωση και προβολή της λαϊκής παράδοσης της περιοχής μας. Διοργάνωσε ημερίδες, εκδηλώσεις και συνέδρια προς την κατεύθυνση αυτή.

Δεν μπόρεσε όμως να πραγματοποιήσει το μεγάλο της όνειρο που ήταν η δημιουργία ενός λαογραφικού μουσείου για να στεγάσει τα πολλά και σπουδαία εκθέματα που συγκέντρωσε γιατί στη πόλη αυτή δεν βρέθηκε κάποιος κατάλληλος χώρος…

Πολλές από τις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε έτυχαν πανελλήνιας προβολής όπως ήταν η διοργάνωση του πρώτου Λαογραφικού συνεδρίου της περιοχής μας που διοργανώθηκε στο Αγρίνιο το 1993.

Για το συνέδριο αυτό δείτε το βίντεο από το σημαντικό οπτικοακουστικό αρχείο του Γιάννη Γιαννακόπουλου:




Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!