Loading...

Ανακαλύπτωντας την βραχοστύλωτη Κατοχή, την κορωνίδα των Οινιάδων (vid)


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η Κατοχή βραχοστύλωτη χτισμένη ακριβώς πάνω στην βορεινή όχθη του Αχελώου, με τον Πύργο, τις εκκλησίες και τα αρχοντικά της δικαίως συνιστά την Κορωνίδα των Οινιαδών, ενός τόπου που βρίθει μύθων και ιστοριών που χάνονται στα βάθη του χρόνου.

Η Κατοχή, όντας πεδινή κωμόπολη της Αιτωλοακαρνανίας, αποτελεί κομμάτι του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Βρίσκεται σε απόσταση 26 χιλιομέτρων από το Μεσολόγγι, 28 χιλιόμετρα από τον Αστακό και 38 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο.
Ο πληθυσμός της αγγίζει περίπου τους 3.000 κατοίκους.
Χτισμένη πάνω σε λόφο, η Κατοχή αγναντεύει τον Αχελώο ποταμό, ενώ διαθέτει γραφικά σοκάκια και πλούσια πεδιάδα.

Η κωμόπολη διαθέτει ενδιαφέροντα αξιοθέατα, όπως:
Αρχαιολογικός χώρος Οινιάδων: προσφέρει μια ματιά στο ένδοξο παρελθόν της περιοχής.
Την Κούλια της Κυρά Βασιλικής, την οικία Γουλιμή, τον ναό της Ζωοδόχου Πηγής, τον ναό Μεταφορτώσεως του Σωτήρα, τον ναό του Αγίου Νικολάου, το Δέλτα του Αχελώου και την παραλία Διόνι.

Η Κατοχή φημίζεται για την παραγωγή εσπεριδοειδών και οπωροκηπευτικών. Κάθε χρόνο, διοργανώνεται το Φεστιβάλ αγροτικών προϊόντων, προσελκύοντας πλήθος κόσμου. Η κωμόπολη διαθέτει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, με δραστήριους πολιτιστικούς συλλόγους που διατηρούν ζωντανές τις παραδόσεις.

Είτε αναζητάτε μια ήρεμη εξόρμηση, είτε μια γεμάτη εμπειρίες περιπέτεια, η Κατοχή Μεσολογγίου προσφέρει μια γοητευτική και αξέχαστη εμπειρία.

Παραγωγή: ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ




Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!