
Μια παράδοση που χάνεται στον χρόνο κρατάνε στο Στενό Πογωνιάς με την παρασκευή τραχανά και τον παραδοσιακό τρόπο ζεματίσματός που μοσχοβολά στις οθόνες μας.
Το πρώτο βήμα βράζουμε το γάλα και ρίχνουμε μέσα τον τραχανά όπου τον οποίο και ανακατεύουμε μαζί με το γάλα.
Το αφήνουμε για 20 λεπτά πάνω στην φωτιά μέχρι να ζεματιστεί, στην πορεία τον τρίβουμε πάνω στον αρίλογο ένα παλιό και παραδοσιακό αντικείμενο όπου γίνεται πάνω ή τριβή του τραχανά για να αραιώσει.
Έπειτα τον απλώνουμε στον ήλιο για να στεγνώσει χρειάζεται δύο με τρεις μέρες.
Πρόκειται για μια μία παράδοση που με το χρόνο χάνεται…
Δείτε εικόνες και βίντεο του Σήφη Μοίρα που μοιράστηκε στο iAitoloakarnania.gr :