Loading...

Στους πιο «φτωχούς» νομούς της χώρας η Αιτωλοακαρνανία!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Στις τελευταίες θέσεις των νομών της χώρας με τα πιο… γερά πορτοφόλια βρίσκεται η Αιτωλοακαρνανία, ένα στοιχείο που αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές μας.

Στο σύνολο της χώρας, οι εν ενεργεία τραπεζικοί λογαριασμοί ανέρχονται σε 35,4 εκατομμύρια με το μέσο ποσό να κυμαίνεται στα 4.192 ευρώ. Καταθέσεις, ύψους 65 δισ. ευρώ, διαθέτουν οι Αθηναίοι, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στη λίστα με τα πλέον… γερά πορτοφόλια.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για τις καταθέσεις ανά Νομό, το μέσο ποσό όσων ζουν στο κέντρο της πρωτεύουσας προσέγγιζε τον περασμένο Ιούνιο τα 6.000 ευρώ, με τον αριθμό των λογαριασμών να ξεπερνά το επίμαχο διάστημα τα 11 εκατομμύρια.

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι διαμένοντες στα ανατολικά της Αττικής, με ποσά καταθέσεων περί τα 5,8 δισ. ευρώ ή 4.651 ευρώ/λογαριασμό, ενώ ακολουθούν οι Χιώτες, με μέση κατάθεση 4.537 ευρώ σε σύνολο 184.232 λογαριασμών.

Την πεντάδα συμπληρώνουν οι κάτοικοι στους Νομούς Αρκαδίας και Κυκλάδων, οι οποίοι «μετρούν» 715.155 λογαριασμούς (253.712 και 461.443 αντίστοιχα), με το ύψος των καταθέσεων να υπολογίζεται σε 3,1 δισ. ευρώ ή άνω των 4.000 ευρώ/λογαριασμό. Οι κάτοικοι των Κυκλάδων, πάντως, φέρεται να έχουν χάσει περίπου 145 εκατ. ευρώ σε διάστημα έξι μηνών, γεγονός, που αποδίδεται και στην επίπτωση, που είχε ο κορονοιός στον τουρισμό.

Στον αντίποδα, τα πιο χαμηλά ποσά αποταμιεύσεων/λογαριασμών καταγράφουν όσοι κατοικούν στους Νομούς Κιλκίς (2.632 ευρώ), Αιτωλοακαρνανίας (2.661 ευρώ), Κέρκυρας (2.684 ευρώ), Ηλείας (2.707 ευρώ) και Ρεθύμνου (2.759 ευρώ).

Στο σύνολο της χώρας, οι εν ενεργεία τραπεζικοί λογαριασμοί είναι σήμερα 35,4 εκατομμύρια, με το μέσο ποσό να κυμαίνεται στα 4.192 ευρώ. Σε αντίθεση, πάντως, με παλαιότερες έρευνες, που ήθελαν τις προθεσμιακές καταθέσεις να αποτελούν το αγαπημένο «καταφύγιο» των Ελλήνων, αυτές εμφανίζονται μειωμένες σε εξαμηνιαία βάση (από 48,8 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2019 σε 45,9 δισ. ευρώ τον περασμένο Ιούνιο). Το ταμιευτήριο εξακολουθεί να κατέχει τη μερίδα του λέοντος, με 61,2 δισ. ευρώ, ενώ αυξητική είναι η τάση και στις όψεως.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!