Loading...

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιωάννη Λυκούδη στο Μεσολόγγι


Μοιραστείτε το άρθρο...

Σε μια εκδήλωση, υψηλού συμβολισμού και βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, 28 Μαΐου 2023 στη Πλατεία Διονυσίου Σολωμού στο Μεσολόγγι, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος ο οποίος εστίασε στην πρωτοπορία, το ήθος και το κύρος του Ιωάννη Λυκούδη.

«Η σημερινή εκδήλωση είναι η ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης που θα μπορούσαμε να επιδείξουμε. Εκ μέρους όλων των Μεσολογγιτών θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους εμπνεύσθηκαν, εργάσθηκαν και υποστήριξαν με κάθε μέσο την κίνηση αυτή.

Το Μεσολόγγι σήμερα με την εκδήλωση αυτή τιμά τον Ιωάννη Λυκούδη. Και τον τιμά όχι μόνο για την ανακάλυψή του, αλλά και για την στάση ζωής του. Και όλοι εμείς είμαστε εδώ σήμερα για αυτό το σκοπό.

Ως ένδειξη γνήσιου σεβασμού και αναφοράς στο αγωνιστικό του φρόνημα, στην σπουδαία επιστημονική του κατάρτιση, στο 8ετές έργο του στον Δήμο, άλλα και στον καθαρό του χαρακτήρα που αποτυπώθηκε ανεξίτηλα στη μνήμη όλων των Μεσολογγιτών.

Για το Μεσολόγγι, για την Ιερή μας Πόλη, που γνωρίζει να τιμά και να συντηρεί τη μνήμη των ανθρώπων, που το δόξασαν και το έκαναν περήφανο, ο Ιωάννης Λυκούδης ανήκει στις φωτεινές φιγούρες του. Τον τιμά για πάντα με αυτή την προτομή.Ενθύμημα και παράδειγμα για τις νεότερες γενιές» κατέληξε ο Κώστας Λύρος.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσολογγίου.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Μεσολογγίου, Άρης Τριβλής ανέφερε ότι η εκδήλωση αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής σε ένα σημαντικό Έλληνα γιατρό του 20ου αιώνα και άξιο τέκνο του Μεσολογγίου.

Ενώ για την ζωή και το έργο του Ιωάννη Λυκούδη μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του ΙατρικούΣυλλόγουΑθηνώνΕυστάθιοςΤσούκαλοςστην τοποθέτηση του αρχικά ευχαρίστησε το δήμο και όσους συνέδραμαν στην διοργάνωση αυτής της τιμητικής εκδήλωσης γιατί όπως εξήγησε Η ανακάλυψη του Λυκούδη αποτελεί μια απ τις επαναστάσεις της Ιατρικής τον 20 αιώνα.

Επίσης την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός ο οποίος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση και στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι το παράδειγμά του Μακαριστού Ιωάννη Λυκούδη να οδηγήσει και άλλους μελλοντικούς ιατρούς να αντιμετωπίσουν, να υπηρετήσουν και να αυτοπροσφερθούν στην ιατρική επιστήμη ως ανάργυροι ιατροί υπηρετώντας ένα λειτούργημα και προσφέροντας αγαπητικά και θυσιαστικά την επιστήμη τους στο πάσχοντα συνάνθρωπο.

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων έδωσαν το «παρών», μέλη της οικογενείας του αειμνήστου Ιωάννη Λυκούδη και μάλιστα ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος επέδωσε τιμητική πλακέτες στον Νίκο Λυκούδη όπως και στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου, Άρη Τριβλή και στον Γενικό Γραμματέα Ευστάθιο Τσούκαλο. Επίσης παραβρέθηκαν πρώην Δήμαρχοι Ι.Π. Μεσολογγίου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων καθώς επίσης και πολλοί Μεσολογγίτες.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!