Loading...

Επίσκεψη του Νεκτάριου Φαρμάκη σε έργα στην Αιτωλοακαρνανία


Μοιραστείτε το άρθρο...

Την εξέλιξη έργων που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, σε διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε την Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Μαΐου 2023, κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τους Δημάρχους Αμφιλοχίας Γιώργο Κατσούλα και Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην πορεία των εργασιών των αντιπλημμυρικών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε όλη την Αιτωλοακαρνανία, μεταξύ των οποίων τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στις εκβολές του Ευήνου, στις εκβολές του Αχελώου, στην Κανδήλα και στον Μύτικα, στον χείμαρρο ΣΚΑ, στον Βάρνακα, στο Δίμηκο και στη Στύλια, περιοχές όπου εκτελούνται παρεμβάσεις, ύψους άνω των 12,5 εκ. ευρώ.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Αντιπερφερειάρχη Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη και τον Βοηθό Περιφερειάρχη σε θέματα Εγγείων Βελτιώσεων, Γιώργο Κοντογιάννη, επισκέφθηκε τον ΤΟΕΒ Μεσολογγίου όπου γίνεται αντικατάσταση των αγωγών άρδευσης, προϋπολογισμού ύψους 2 εκ. ευρώ περίπου.

Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Φαρμάκης βρέθηκε στη Ναύπακτο και μαζί με τον Δήμαρχο, Βασίλη Γκίζα, επισκέφθηκαν το παραλιακό μέτωπο της Ναυπάκτου, όπου έχει ξεκινήσει ανάπλαση με 1,79 εκατ. ευρώ, από το διακρατικό πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V A GREECE-ITALY PROGRAMME 2014-2020 (πρόγραμμα Aismart Ναύπακτος).Στόχος της παρέμβασης είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των παραλιακών μετώπων στις παραλίες Γριμπόβου και Ψανής, στο αστικό κέντρο της πόλης.

Ακόμη, ο Περιφερειάρχης βρέθηκε στην είσοδο του Ευηνοχωρίου όπου γίνεται ανάπλαση, ενώ ενημερώθηκε και για το πλάνο ασφαλτόστρωσης στην Ελευθεριανη.

«Η Αιτωλοακαρνανία μέρα με την ημέρα αλλάζει. Συνεχίζουμε την μεγάλη προσπάθεια για έναν τόπο ασφάλειας και προκοπής για όλους» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!