Loading...

Ελλιπής ως μηδαμινός ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στην πόλη και τα χωριά του Μεσολογγίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Με χρήματα από την τσέπη τους οι κάτοικοι, καταστηματάρχες και επαγγελματίες στολίζουν προκειμένου να δημιουργηθεί μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης, αλλά και στα χωριά του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου – Καταγγελίες για πρωτόγνωρο σκοτάδι και απουσία εορταστικού κλίματος για πρώτη φορά στα χρονικά!

Η απουσία του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου μόλιες δυο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα έχουν δημιουργήσει έντονη δυσαρέσκεια στον επιχειρηματικό κόσμο του Μεσολογγίου, αλλά και στα χωριά που σε καμία περίπτωση δεν έχουν εισέλθει στο εορταστικό κλίμα των ημερών. 

Την ίδια στιγμή που γειτονικοί Δήμοι έχουν στολίσει και ήδη διοργανώνουν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, στο Μεσολόγγι υπάρχουν σοβαρά θέματα που αναμφίβολα δεν βοηθούν στη τόνωση της τοπικής οικονομίας, στην παροχή χώρων-επιλογών ψυχαγωγίας για τους μικρούς φίλους και γενικότερα στην δημιουργίας μιας εορταστικής νότας στην περιοχή.

Πρόσφατα, άλλωστε, στη Σταμνά, ιδιώτης ανέλαβε τον στολισμό της πλατείας και την οργάνωση εορταστικών events για τα παιδιά, την ίδια στιγμή που καταστηματάρχες και κάτοικοι προσπαθούν με λαμπιόνια και κατασκευές να προσδώσουν μια χαρούμενη εορταστική ατμόσφαιρα στα μαγαζιά τους και στις γειτονιές τους.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου:

Ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος της πόλης και του ΔΗΜΟΥ μας υπήρξε από την πρώτη στιγμή στόχος για την Δημοτική μας αρχή η οποία  αποδεδειγμένα προέβη σε αξιοσημείωτη ποιοτική  αναβάθμιση τόσο του στολισμού όσο και των εορτών και δράσεων.

Παρά την παντελή  έλλειψη υποδομών  πετύχαμε να αποκτήσει ο Δήμος μόνιμα στοιχεία  διάκοσμου και με αποκορύφωμα την περσινή περίοδο που ήταν η πρώτη πλήρως απαλλαγμένη από τους περιορισμούς της πανδημίας, ομολογουμένως και η πόλη αλλά και όλος ο Δήμος απήλαυσε ονειρεμένες γιορτές τόσο για τους μικρούς και μεγάλους όσο και για τον εμπορικό κόσμο μας .

Με τον ίδιο ζήλο και ενδιαφέρον ασχοληθήκαμε και φέτος.

Παρά  την αντίρρηση του νέου Δημάρχου στο να αποδεχθεί την αποπληρωμή του παιχνιδιών που θα φέρναμε στην πλατεία, δηλαδή carousel και παγοδρόμιο, τα οποία θα έπρεπε να πληρωθούν στο νέο έτος και για το λόγο αυτό ματαιώθηκαν, ο στολισμός ξεκίνησε κανονικά και πολλά σημεία του Δήμου έχουν ήδη φωτιστεί.

Διανύοντας το  μεταβατικό  στάδιο της εναλλαγής της δημοτικής αρχής, το οποίο προκαλεί αρρυθμίες στην λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου εμείς  συνεχίζουμε τον στολισμό και ο φωτισμός των στοιχείων της πόλης θα ολοκληρωθεί μόλις άμεσα παραληφθούν κάποια αναλώσιμα πλην όμως απαραίτητα για την ηλεκτρολογική σύνδεση υλικά, τα οποία ήταν σε έλλειψη.

Η ανακοίνωση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου:

Αξιότιμε Δήμαρχε,

Απέχουμε μόλις 20 ημέρες από τα Χριστούγεννα και η εικόνα της αγοράς του Μεσολογγίου μόνο οργή, θλίψη και απογοήτευση μπορεί να προκαλέσει στους συναδέλφους καταστηματάρχες και το καταναλωτικό κοινό.

Επειδή φαίνεται έχετε καιρό να περπατήσετε ο ίδιος στους δρόμους της πόλης μας, να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Στην πόλη δεν υπάρχει ούτε ένα στολισμένο δέντρο, ούτε καν στην κεντρική πλατεία, η οποία – συν τις άλλοις – παραμένει σε συνθήκες ελλιπούς φωτισμού.

Ο διάκοσμος των εμπορικών δρόμων δεν έχει ανάψει ακόμα και ευτυχώς που υπάρχουν τα φώτα από τις βιτρίνες των καταστημάτων, αλλιώς η αγορά θα βυθίζονταν στο απόλυτο σκοτάδι μετά τη δύση του ήλιου.

Σε κεντρικούς δρόμους, όπως στην Ελευθέρων Πολιορκημένων, είναι δεκάδες οι καμένες λάμπες στις δημοτικές κολώνες, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις συναδέλφων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για να αλλαχτούν.

Ο Δήμος δεν έχει ανακοινώσει την πραγματοποίηση ούτε μιας εκδήλωσης ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Να σας ενημερώσουμε, επίσης, ότι γειτονικοί Δήμοι όπως του Αγρινίου και της Ναυπάκτου έχουν στολίσει και φωταγωγήσει τις πόλεις τους εδώ και πάνω από ένα μήνα και έχουν δημοσιοποιήσει μακροσκελή προγράμματα εκδηλώσεων για την ενίσχυση των τοπικών αγορών τους.

Ακόμα και η Σταμνά γιόρτασε πρόσφατα το άναμμα του δέντρου στην πλατεία του χωρίου, σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση που έγινε με ιδιωτική πρωτοβουλία.

Την ίδια ώρα, κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το Μεσολόγγι έχει αφεθεί στην τύχη του να θυμίζει ορεινό χωριό σε εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι δημότες της Ι.Π. Μεσολογγίου σάς έχουν εκλέξει δήμαρχο έως και τις 31/12/2023, γεγονός που σημαίνει ότι ο μοναδικός υπόλογος απέναντί τους μέχρι τότε είστε εσείς.

Επιπλέον σας υπενθυμίζουμε ότι ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου σάς είχε καταθέσει εγκαίρως τις προτάσεις του για την εορταστική περίοδο, μέσω σχετικής επιστολής του στις 6/11/2023 (υπ’ αριθμ. 5884), προτάσεις οι οποίες είτε αγνοήθηκαν εντελώς είτε παραπέμφθηκαν στις ελληνικές καλένδες.

Πλέον σας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι συνάδελφοι καταστηματάρχες και επιχειρηματίες που πληρώνουν κανονικά φόρους και δημοτικά τέλη, δεν θα ανεχθούν να παίζονται μικροπολιτικά παιχνίδια μεταξύ της απερχόμενης και της νεοεκλεγμένης δημοτικής αρχής ή οποιουδήποτε άλλου φορέα πάνω στις πλάτες τους, ούτε έχουν την παραμικρή διάθεση να εμπλακούν σε ανούσιες μάχες εντυπώσεων και καταμερισμού ευθυνών.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η πόλη τους να αποκτήσει μία αξιοπρεπή εικόνα για τους επισκέπτες και τους κατοίκους της κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Γι’ αυτό απαιτούμε από την εν ενεργεία δημοτική αρχή, έστω και την ύστατη ώρα, να πράξει τα δέοντα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ


Φωτογραφία: Νίκος Παπαλέξης
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!