Loading...

Αναστασία Σακκαρέλη στο iAitoloakarnania.gr: «Σταθερά, τολμηρά, μπροστά για την Αιτωλοακαρνανία μας»


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Νέα Δημοκρατία Αναστασία Σακκαρέλη παραχώρησε μια εφ’ όλη της ύλης συνέντευξη με αφορμή την υποψηφιότητά της που πολιτεύται για πρώτη φορά, επάξια και επί ίσοις όροις, ανάμεσα σε ισχυρά πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας στην Αιτωλοακαρνανία.

Με σύνθημα «Με το βλέμμα στραμμένο μπροστά» η Αναστασία Σακκαρέλη, ένα έμπειρος στέλεχος του ΔΕΔΔΗΕ, με έντονη παρουσία στα κοινά της Αιτωλοακαρνανίας, κατέρχεται για πρώτη φορά στον πολιτικό στίβο.

Σε περίπου 40 ημέρες προεκλογικής περιοδείας, αλλά έχοντας δουλέψει μεθοδικά πολλά χρόνια πριν, η Αναστασία Σακκαρέλη αποτελεί μια υπολογίσιμη γυναικεία υποψηφιότητα, μια φρέσκια παρουσία που προσδίδει έναν άνεμο αλλαγής στο ψηφοδέλτιο.

Με καταγωγή από τη Σταμνά Μεσολογγίου από τον πατέρα και από το Αγγελόκαστρο Αγρινίου από τη μητέρα, έχοντας μια πολύτιμη πολιτική κληρονομιά λόγω της ενασχόλησης του πατέρας της Πάνου Σακκαρέλη αλλά και του αδερφού της Γιώργου Σακκαρέλη, Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας, «κατεβαίνει» με περγαμηνές στην πολιτική του τόπου μας.

Στη διαδικτυακή εφημερίδα iAitoloakarnania.gr μιλά για την υποψηφιότητά της, την προεκλογική εκστρατεία της, την επαφή με τον κόσμο και τις αγωνίες του, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Κυρία Σακκαρέλη, πως αισθάνεστε που επιλεγήκατε ως υποψήφια Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Νέα Δημοκρατία;

Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας δεν είναι αυτοσκοπός, παρά μια προσωπική ευκαιρία για την απαρχή ενός αγώνα προσφοράς για τον τόπο μας. Μια προσφορά προς τους συνανθρώπους μας και στον τόπο που υπηρετούμε. Αυτός είναι ο στόχος!

Αποτελεί μια ηθική δικαίωση μετά την ανατρεπτική μη επιλογή σας στο ψηφοδέλτιο του 2019;

Κατά την προεκλογική περίοδο του 2019 είχα την ευκαιρία να γνωρίσω χιλιάδες συντοπίτες μας, να σφίξω τα χέρια τους, να μου ανοίξουν τις καρδιές τους. Ήταν για μένα μια πολύτιμη εμπειρία παρά το γεγονός ότι τελικά δε συμμετείχα στη διαδικασία των εκλογών. Στην πορεία, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του κόμματός μας αξιολόγησε την παρουσία και με προσωπική επιλογή του με εμπιστεύτηκε ως υποψήφια βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας. Η κίνηση αυτή περιποιεί τιμή για μένα και ηθική ικανοποίηση για την οικογένειά μου που χρόνια τώρα έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει μεγάλους αγώνες για την παράταξη στην περιοχή μας

Πως εξελίσσεται, λίγες ημέρες πριν τις κάλπες, η προεκλογική σας εκστρατεία;

Σε αυτές τις περίπου 40 μέρες, μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω και να θαυμάσω ακόμη καλύτερα, απ’ άκρη σ’ άκρη τον ευλογημένο τόπο μας, κάθε πόλη, κάθε χωριό, όπου συνομίλησα με χιλιάδες συμπολίτες μας. Από τις επαφές μου εισέπραξα μια τεράστια αποδοχή. Μια διάχυτη η πίστη και αισιοδοξία για μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Μια συγκινητική αγάπη βιοπαλαιστών, ανθρώπων του μόχθου, που με γέμισε δύναμη και αισιοδοξία να πορευτώ σε έναν αγώνα που μόλις άρχισε…

Τι είναι αυτό που συζητούν περισσότερο μαζί σας οι πολίτες στις συναντήσεις σας; Ποιες είναι οι βασικές αγωνίες τους;

Οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας ανησυχούν κυρίως για το κόστος παραγωγής και την ακρίβεια που αναπόφευκτα έχουν πλήξει τα ελληνικά νοικοκυριά. Πρέπει όμως να εστιάσουμε στο γεγονός ότι ο πληθωρισμός και η παρεπόμενη ακρίβεια είναι ένα πρόβλημα πανευρωπαϊκό και διεθνές, όχι ελληνικό, όπως βολεύεται να λέει η αντιπολίτευση, παραβλέποντας μάλιστα ότι η Ελλάδα έχει τον πέμπτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη. Η Νέα Δημοκρατία και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εργάζεται μεθοδικά προκειμένου να ανακουφιστεί η ελληνική ύπαιθρος, να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες εργασίες.

Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι το κεφάλαιο υγεία στην Αιτωλοακαρνανία αποτελεί «αγκάθι» για την τοπική κοινωνία δημιουργώντας τρομερή ανασφάλεια στους πολίτες. Τα νοσηλευτικά ιδρύματα του Αγρινίου και του Μεσολογγίου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με σημαντικές ελλείψεις που δημιουργούν αρνητικό αντίκτυπο στη τοπική κοινωνία. Το πρόβλημα στις δομές υγείας του νομού Αιτωλοακαρνανίας παραμένει ένα ζήτημα διαχρονικό, με πολλές συνιστώσες, που πρέπει να τεκμηριωθεί και να επιλυθεί σαν μαθηματικό πρόβλημα.

Διακρίνω και μια διάχυτη ανησυχία σε ότι αφορά την οδοποιΐα κυρίως στους ορεινούς όγκους του νομού, ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η ομάδα του Νεκτάριου Φαρμάκη έχουν επουλώσει τεράστιες πληγές του παρελθόντος.

Κοιτάξτε μαγικά ραβδάκια δεν υπάρχουν. Έγιναν πολλά προς τη σωστή κατεύθυνση; Ναι έγιναν. Λύθηκαν όλα τα προβλήματα; Προφανώς και όχι. Είναι όμως καιρός να ξεφύγουμε από ιδεοληψίες και αγκυλώσεις, κατάλοιπα του παρελθόντος. Η αντιμετώπισή τους οφείλει και πρέπει να είναι κοινή, με μόνο γνώμονα το συλλογικό καλό.

Και ποια η εμπειρία μιας γυναίκας που διεκδικεί την εκλογή σε μια «ανδροκρατούμενη» Νέα Δημοκρατία στο νομό Αιτωλοακαρνανίας;

Είναι γεγονός ότι ο πολιτικός χώρος μας απαρτίζεται στην πλειοψηφία του από άνδρες, ενώ η Αιτωλοακαρνανία δεν έχει εκλέξει ποτέ γυναίκα βουλευτή με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Προσωπικά εισπράττω μια ανεπανάληπτη και συγκινητική αποδοχή διότι η συμμετοχή μου στα κοινά ξεκινά πολλά χρόνια πίσω έχοντας συμμετάσχει ως Υπεύθυνη Γυναικών ΕΚΟ/ΔΕΗ από το 2012 και αιρετό μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΔΕΗ καθώς επίσης και στα πολιτικά όργανα του κόμματος. Παρά τις όποιες αμφισβητήσεις, τα στερεότυπα και τις κατά καιρούς σεξιστικές συμπεριφορές συνεχίζω ισάξια τον καθημερινό αγώνα μου σε μια Αιτωλοακαρνανία που έχει ανάγκη τη συμμετοχή των γυναικών. Εύχομαι από αυτή τη θέση να εμπνεύσω και να παροτρύνω περισσότερες γυναίκες να παίξουν ενεργό ρόλο σε αξιώματα και κέντρα λήψης αποφάσεων που θα αποφασίζουν για εμάς, με εμάς!

Δημοσιεύσατε μια φωτογραφία που βρίσκεστε σε διάλογο με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο. Θα μπορούσατε να μας δώσετε μια γεύση από αυτή τη συζήτησή σας;

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γνώστης όλων των θεμάτων του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Διαθέτει μια φοβερή ικανότητα, ένα έμφυτο χάρισμα να θυμάται πρόσωπα και καταστάσεις. Στο διάλογό μας, θέλησα να του υπενθυμίσω ένα ζήτημα για την πόλη του Μεσολογγίου, ο οποίος με την ανάλυσή του με εξέπληξε για τη μνήμη και την ακριβής διατύπωση των στόχων και των διαδικασιών.

Κλείνοντας, ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους Αιτωλοακαρνάνες αναγνώστες μας;

Στις 21 Μαΐου μας δίνεται μία τεράστια ευκαιρία να στηρίξουμε εκείνους που δεν έχουν ανάγκη την πολιτική, αλλά που η πολιτική τους έχει ανάγκη!

Δεσμεύομαι να υπηρετήσω τον τόπο μας και τους συντοπίτες μου με συνέπεια και υπευθυνότητα, βασιζόμενη πρώτα απ’όλα στην εμπειρία μου, τις γνώσεις και την εξειδίκευση μου. Με το βλέμμα στραμμένο μπροστά διεκδικούμε με συνέπεια και αξιοπιστία την Αιτωλοακαρνανία που αγαπάμε και την Ελλάδα που θέλουμε!

Σταθερά, τολμηρά, μπροστά για την Αιτωλοακαρνανία μας!

Το σύντομο βιογραφικό της Αναστασίας Σακκαρέλη

Γεννήθηκε στη Σταμνά Μεσολογγίου το 1972. Είναι το πρώτο από τα τέσσερα παιδιά του Παναγιώτη Σακκαρέλη και της Σοφίας Σαβολίδη από το Αγγελόκαστρο Αγρινίου.

Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Αγρινίου το 1989. Σπούδασε στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οργανισμών του Ε.Α.Π.

Από το 1992 μέχρι το 2012, εργάστηκε στη ΔΕΗ Α.Ε. Σήμερα εργάζεται ως οικονομικό στέλεχος στον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) του Ομίλου ΔΕΗ.

Είναι Υπεύθυνη Γυναικών ΕΚΟ/ΔΕΗ από το 2012 και αιρετό μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΔΕΗ (ΔΑΚΕ ΣΕΠ/ΔΕΗ) από το 2016.

Είναι μέλος του Πολιτιστικου & Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ).

Είναι μητέρα μιας κόρης, πολιτικού μηχανικού.

Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!