Loading...

Βασίλης Φεύγας: «Θέλω να προσφέρω στην Αιτωλοακαρνανία, στον τόπο που μεγάλωσα»


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Βασίλης Φεύγας, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «η Αιτωλοακαρνανία» λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Θανάση Μπίκα

Ο Βασίλης Φεύγας μεγάλωσε στο Αγρίνιο και ως σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας αποτέλεσε στενός συνεργάτης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Sheffield της Μεγάλης Βρετανίας.

Η πολιτική του ενασχόληση ξεκίνησε από την ΟΝΝΕΔ Αγρινίου στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και συνεχίστηκε με τις σπουδές του ως μέλος της Κεντρικής Γραμματείας της ΔΑΠ και στη συνέχεια ως μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 1993 συμμετείχε στο Γραφείο Επικοινωνίας και Πολιτικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Με την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων ξεκίνησε να εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλευρό του σημερινού αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη, αποκομίζοντας σημαντική εμπειρία σε ζητήματα που άπτονται της Ευρωπαϊκής Πολιτικής.

Το 2003 ξεκίνησε τη συνεργασία με τον σημερινό Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία συνεχίζεται έως σήμερα σε ζητήματα που άπτονται της στρατηγικής και της επικοινωνίας.

Ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Βασίλης Φεύγας, μας αναλύει το όραμά του για την Αιτωλοακαρνανία, τη σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την επόμενη ημέρα με τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας.

Πώς πήρατε την απόφαση να περάσετε από τα παρασκήνια της πολιτικής στο προσκήνιο;

Αφορμή ήταν η πρόταση ανανέωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για δυο και πλέον δεκαετίες είχα μια παράλληλη πορεία με την πολιτική, ως σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας. Έχω συμβουλέψει εντός και εκτός Ελλάδας κορυφαία πολιτικά πρόσωπα, κόμματα και οργανισμούς αποκομίζοντας εμπειρίες και γνώσεις. Αυτές τις εμπειρίες και τις γνώσεις θέλω να τις προσφέρω στον τόπο μου. Να μετατρέψω την θετική ενέργεια σε πράξεις που θα βελτιώσουν τη ζωή των συμπατριωτών μου και να αποκτήσουν ένα επίπεδο ευημερίας ευρωπαϊκό.

Γιατί επιλέξατε το νομό Αιτωλοακαρνανίας;

Η Αιτωλοακαρνανία είναι ο τόπος μου, ο τόπος που μεγάλωσα. Εδώ βρίσκονται οι φίλοι μου και ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Ήταν αυτονόητο ότι από την στιγμή που πήρα την απόφαση γι’ αυτό το όμορφο ταξίδι, προορισμός θα ήταν η Αιτωλοακαρνανία.

Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσφέρει μια θέση υψηλής ευθύνης, του Βουλευτή ενός επαρχιακού νομού, με τα σημερινά δεδομένα;

Η δουλειά ενός βουλευτή είναι η παραγωγή νομοθετικού έργου και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος. Δεν σκοπεύω, όμως, να περιοριστώ σε αυτά και μόνο τα τυπικά καθήκοντα. Αντιλαμβάνομαι τον ρόλο του βουλευτή με μια ευρύτερη έννοια. Στόχος μου είναι να αναδείξω τον τόπο μου. Να γίνει η Αιτωλοακαρνανία τουριστικός προορισμός, να προσελκύσει επενδύσεις στην πρωτογενή μας παραγωγή, να βγουν τα προϊόντα μας στις διεθνείς αγορές, να εκμεταλλευθούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα στον τομέα της ενέργειας. Για να γίνουν αυτά χρειαζόμαστε δημόσιες επενδύσεις σε υποδομές και ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο που θα ενώνει την Ιόνια Οδό με την ενδοχώρα του νομού μας. Πιστεύω σε ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας του πολιτικού και ιδίως του βουλευτή. Με λίγα λόγια δεν θέλω να είμαι ένας βουλευτής κλεισμένος στον μικρόκοσμο του πολιτικού του γραφείου, αλλά ένας πολιτικός που θα ζει και θα βρίσκεται μέσα στην κοινωνία και θα συμπορεύεται με τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας.

Έχετε δηλώσει ότι η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας νομός παραμελημένος από την κεντρική εξουσία, αλλά ταυτόχρονα έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης. Τι χρειάζεται για να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια;

Πολλή δουλειά από όλους και αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να πετύχουμε. Πρέπει να αφήσουμε πίσω το αποτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης του παρελθόντος και να δούμε το μέλλον μας με αισιοδοξία και βασισμένοι σε ένα τοπικό σχέδιο ανάπτυξης όπου θα κυριαρχούν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Να δούμε τι έκαναν οι άλλοι και πέτυχαν. Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Έχουμε καταπληκτικούς ορεινούς όγκους που παραμένουν αναξιοποίητοι. Ταυτόχρονα συνορεύουμε με την Ευρυτανία που έχει καταφέρει να σχεδιάσει και να αναπτύξει το δικό της μοντέλο. Από την Ευρυτανία μπορούμε να αντλήσουμε τεχνογνωσία και να αναπτύξουμε τις δικές μας ορεινές περιοχές. Μπορούμε να αντλήσουμε τεχνογνωσία από περιοχές της Ελλάδας που ανέπτυξαν τον θαλάσσιο τουρισμό και να αναπτύξουμε τα δυτικά μας και όχι μόνο παράλια.

Τι εισπράττετε από τους Αιτωλοακαρνάνες που συναντάτε κατά τις προεκλογικές σας περιοδείες σε πόλεις και χωριά του νομού;

Οι Αιτωλοακαρνάνες είναι ένας υπέροχος λαός και πολύ φιλόξενος. Βλέπω όμως στα μάτια τους την απογοήτευση γιατί ο νομός μας έχει μείνει πίσω, αλλά και την αγωνία, ειδικά στους νέους, για ένα καλύτερο μέλλον. Έπειτα από κάθε επίσκεψη νοιώθω όλο και μεγαλύτερο το βάρος της ευθύνης, ειδικά απέναντι στη γενιά μου και στους νεότερους σε ηλικία συμπατριώτες μας.

Παρατηρούμε την ευαισθησία σας κυρίως σε επιχειρηματίες και παραγωγούς του νομού. Τι σχέδια έχει η Νέα Δημοκρατία για τους αγρότες, τους επαγγελματίες και γενικά για την μεσαία τάξη την επόμενη ημέρα;

Ως άνθρωπος που προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα πιστεύω στην δυναμική του. Η ανάπτυξη σήμερα θα προέλθει από τις δυνάμεις της ελεύθερης αγοράς. Εμείς ως πολιτικοί πρέπει να δημιουργήσουμε εκείνο το περιβάλλον που θα ευνοήσει τις επενδύσεις ώστε να δημιουργηθούν νέες και καλυτέρα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Ταυτόχρονα θα πρέπει να μειώσουμε τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές ώστε να ανασάνει η μεσαία τάξη και οι αγρότες μας. Όλοι θα πρέπει να αντιληφθούν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ότι το καθεστώς της υπερφορολόγησης έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας.

Είστε στενός συνεργάτης του Προέδρου της Νεάς Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη και σύμβουλός του σε θέματα στρατηγικής και επικοινωνίας. Πείτε μας για την εμπειρία σας δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας από τους πλέον συγκροτημένους πολιτικούς που διαθέτει σήμερα η Ελλάδα. Ανήκει σε ένα διαφορετικό μοντέλο ηγεσίας, το οποίο ανταποκρίνεται στα σύγχρονα πρότυπα και στον 21ο αιώνα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την πατρίδα μας, με κυρίαρχο στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Και αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο για την Ελλάδα σήμερα. Για να το πετύχουμε όμως χρειάζονται πολιτικές ρήξης με το παρελθόν και άνθρωποι που να πιστεύουν στις αναγκαίες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος μας για να πάει μπροστά.

Ποιο είναι το πολιτικό μήνυμα που στέλνετε στο δρόμο προς τις εκλογές;

Ισχυρή ανάπτυξη, αυτοδύναμη Ελλάδα. Προυπόθεση για να το πετύχουμε είναι να έχουμε σταθερότητα και ασφάλεια τα επόμενα χρόνια. Αυτό θα το πετύχουμε μόνο εάν τα επόμενα χρόνια πορευθούμε ενωμένοι και αφήσουμε πίσω όσα μας χωρίζουν. Γι’ αυτό απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες να συμπορευθούν μαζί μας.


Δημοσίευμα στην εφημερίδα «η Αιτωλοακαρνανία»
Τεύχος 11 | Ιούλιος 2019

Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!