Loading...

Ένα Διεθνές Συνέδριο για το Φιλελληνισμό και μία διάκριση για την Αιτωλοακαρνανία


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η Βρετανική Σχολή Αθηνών και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο για το Φιλελληνισμό με θέμα: «Ο Φιλελληνισμός και η Ελληνική Επανάσταση του 1821».

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 15 μέχρι τις 17 Μαρτίου, με σπουδαίους απ’ όλο τον κόσμο εισηγητές, οι επιστημονικές καταθέσεις των οποίων, ένα ακόμη κεφάλαιο στο μεγάλο ζήτημα του Φιλελληνισμού για την Επανάσταση του 1821. Στο σημείο αυτό μία διάκριση για την Αιτωλοακαρνανία, όταν στους εισηγητές είναι και ένα καταξιωμένο επιστημονικά και κοινωνικά τέκνο της, η Σπυριδούλα Δημητρίου, Ελληνίδα της Διασποράς.

Η Σπυριδούλα Δημητρίου με καταγωγή εκ πατρός από το Θέρμο και εκ μητρός από το Ευηνοχώρι Μεσολογγίου, γεννήθηκε και ζει στη Μελβούρνη. Είναι δόκτωρ της Ιστορίας της Τέχνης και διακριτό πρόσωπο στην Ομογένεια της Μελβούρνης. Είναι υπεύθυνη δράσεων για την υπεράσπιση του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ελληνικής Γλώσσας. Το θέμα της εισήγησής της είναι: «Φιλελληνική τέχνη και το Μεσολόγγι σαν το σύμβολο της Ελληνικής Επανάστασης παγκοσμίως».

Η εφημερίδα μας της εύχεται καλή επιτυχία!

 


Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο: https://www.bsa.ac.uk/research-2/the-conference/

Το πρόγραμμα του συνεδρίου: https://www.bsa.ac.uk/wp-content/uploads/2023/01/Philhellenism-and-the-Greek-Revolution-of-1821-Towards-a-Global-History_22_1.pdf





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!