Loading...

Έκαναν τις ράγες… βάσεις για μελίσσια στη σιδηροδρομική γραμμή της Αιτωλοακαρνανίας (vid)


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ξεχαρβαλωμένες γραμμές, γκρεμισμένοι σταθμοί και ράγες τρένων που έγιναν βάσεις για μελίσσια

Ήταν λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες όταν ο σιδηρόδρομος της Δυτικής Ελλάδας εξαγγέλθηκε… μεγαλοστόμως. Ωστόσο το έργο δεν έγινε ποτέ και στο σημείο ταξίδεψε μόνο ένα τρένο για να κάνει την… απαραίτητη διαφήμιση.

Ξεχαρβαλωμένες γραμμές, γκρεμισμένοι σταθμοί και ράγες τρένων που έγιναν βάσεις για μελίσσια: αυτή είναι σήμερα η εικόνα στην εγκαταλελειμμένη γραμμή της Αιτωλοακαρνανίας.

Η κάμερα του ΣΚΑΙ βρέθηκε στη γραμμή της Αιτωλοακαρνανίας όπου πλέον τα δέντρα και τα μελίσσια έχουν κάνει κατάληψη! Η γραμμή λειτούργησε από το 1890 έως το 1970 και το 1971 εγκαταλείφθηκε ως έντονα προβληματική. Ωστόσο το 1997 επί υπουργίας Χρήστου Βερελή έγινε προσπάθεια για να λειτουργήσει και πάλι. Τότε δημοπρατήθηκε η ανακατασκευή της γραμμής έναντι 2 δισ. δραχμών και δαπανήθηκε το 1. Παρά τα σχέδια για σύνδεση με το λιμάνι του Αστακού και την γέφυρα του Ρίου, η γραμμή εγκαταλείφθηκε. Μάλιστα, σήμερα υπάρχουν ακόμα και σημεία από τα οποία περνούσαν οι ράγες τα οποία έχουν ασφαλτοδρομηθεί.

Το 2002 ο υπουργός Μεταφορών είχε εξαγγείλει την επαναλειτουργία της γραμμής που ποτέ δεν έγινε, χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος. Μάλιστα, τρένο που είχε ταξιδέψει από την Ελβετία στην Αθήνα έφτασε να… ποζάρει στη γραμμή της Αιτωλοακαρνανίας κάνοντας δοκιμαστικά δρομολόγια από το Αγρίνιο στο Μεσολόγγι.

 





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!