Loading...

«Μπλόκο» σε νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κοντά στο Δάσος Φράξου Λεσινίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η μονάδα σχεδιάζεται κοντά στο χωριό Λεσίνι και το ομώνυμο Δάσος Φράξου με τον Δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου να ανάβει «κόκκινο» στην λειτουργία της μονάδας σε τόσο οικολογικά ευαίσθητη περιοχή.

Την αντίθεσή της σε νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με βάση το βιοαέριο και τα οργανικά απόβλητα εξέφρασε με ομόφωνη απόφασή της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Συγκεκριμένα, μετά από ανακοίνωση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, απευθύνθηκε πρόσκληση σε δημόσια διαβούλευση για διατύπωση γνώμης σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο που παράγεται από αναερόβια χώνευση οργανικών αποβλήτων, ισχύος 499 kW”.

Η μονάδα, σχεδιάζεται στην περιοχή «Σινιάδες» Οινιαδών, σε κοντινή απόσταση από την τ.κ. Λεσινίου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, αλλά και από το ομώνυμο Δάσος Φράξου.

Στην σχετική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, εκφράζεται η «κάθετη αντίθεση» στην μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο που παράγεται από αναερόβια χώνευση οργανικών αποβλήτων, ισχύος 499 kW.

Παράλληλα, σημειώνεται πως αντίστοιχα έργα «δεν μπορούν να υλοποιούνται χωρίς τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας και τη θετική γνωμοδότηση φορέων και υπηρεσιών». Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνει ενημέρωση καθώς «η μονάδα σχεδιάζεται σε περιοχή εγγύτατα με την τοπική κοινότητα Λεσινίου, έναντι άλλων μονάδων συγκέντρωσης και παραγωγής ζωοτροφών αλλά και στην οικολογικά ευαίσθητη περιοχή του Δάσους Φράξου».





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!