Loading...

Με έναν γιατρό (!) η 24ωρη εφημερία του Κέντρου Υγείας Αιτωλικού


Μοιραστείτε το άρθρο...

Με νέα «εντέλλεσθε» σε ιατρούς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας η 6η ΥΠΕ και η διοίκηση της Ν.Μ. Μεσολογγίου προσπαθεί να καλύψει ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό που δεν έχει μεριμνήσει να λύσει επί μήνες.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αφήνουν μόλις έναν ιατρό σε 24ωρη εφημερία στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού τον οποίον ήδη τον έχουν αναγκάσει να κάνει υπερεφημέρευση για να βγει το πρόγραμμα. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση 2/23800/0022 ΦΕΚ τεύχος 2 Αρ. φύλλου 681/13.04.2009 αυτό είναι παράνομο και καταχρηστικό.

Η ευθύνη της εφημερίας και η διαχείριση του περιστατικού ανήκει αποκλειστικά στον εφημερεύοντα ιατρό ο οποίος έχει ηθική και ποινική ευθύνη απέναντι στον ασθενή και τη ζωή του.

Την Παρασκευή 10/03/23 στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού προσεκομίσθη ασθενής με αλλεργικό σοκ που αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια με συνοδεία του εφημερεύοντος ιατρού διακομίστηκε στην Ν.Μ.Μεσολογγίου για παρακολούθηση, ενώ την επόμενη ημέρα 11/03/23 άλλος ασθενής πάλι με αλλεργικό σοκ, που υπέστη ταυτόχρονα και έμφραγμα του μυοκαρδίου , αντιμετωπίστηκε και διακομίστηκε με συνοδεία πάλι ενός εκ των δυο εφημερευόντων ιατρών του κέντρου υγείας απευθείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών για επείγουσα στεφανιογραφία.

Μετά τα παραπάνω, οι εναπομείναντες ιατροί του Κέντρου Υγείας, ρωτούν «πώς θα μπορούσε ένας ιατρός με μία νοσηλεύτρια να αντιμετωπίσει ορθά αυτά τα περιστατικά;».

Η ανακοίνωσή τους, συνεχίζει:

«Όταν θα φύγει ο ιατρός για να συνοδεύσει το περιστατικό θα κλειδώσει και την πόρτα πίσω του ή θα πρέπει αναγκαστικά να παραμείνει στη θέση του και ο ασθενής να φύγει ΧΩΡΙΣ τη συνοδεία ΙΑΤΡΟΥ;

Θα αντέξει αυτός ο ιατρός να κάνει 7 εικοσιτετράωρα το μήνα μόνος του ή θα έχουμε έναν νέο “σταθμάρχη” για να ρίξουμε τις ευθύνες και να καλύψουμε την αδιαφορία και την ανεπάρκειά τους;
Πολλά χρόνια το Κ.Υ. Αιτωλικού βάλλεται από πολιτικούς, διοικητές νοσοκομείων και 6η ΥΠΕ, με αποτέλεσμα το ιατρικό προσωπικό να έχει αποδυναμωθεί.

Από τους 15 ιατρούς που ανήκουν στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού οι 6 έχουν επιδιώξει με το γνωστό σε όλους μας ρουσφέτι την μετακίνησή τους σε άλλα Κέντρα Υγείας του νομού ή/και εκτός νομού. Οι εναπομείναντες ιατροί τα τελευταία 10 χρόνια υπερεφημερεύουν διότι στηρίζουν κάθε μήνα και τη Ν.Μ. Μεσολογγίου για την κάλυψη των εφημεριακών αναγκών της.
Την αδιαφορία και την ανεπάρκεια πολιτικών και διοικητών ποιοι θα την πληρώσουν, οι ασθενείς ή/και οι ιατροί; Στην εποχή του “ΠΑΜΕ ΚΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ” αποφασίστε αν θέλετε Κέντρα Υγείας που εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα ή Κέντρα Υγείας που εξυπηρετούν τους πολίτες».





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες:

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!