Loading...

Ο Αλέξανδρος Σάββας «κατεβαίνει» υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρομέρου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση του Δήμου Ξηρομέρου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου ανακοίνωσε επίσημα σήμερα ο πρώην Πρόεδρος Εφετών κ. Αλέξανδρος Σάββας με καταγωγή από τη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου.

Μέσω γραπτής ανακοίνωσης ο κ. Σάββας καλεί όλους τους δημότες να στηρίξει τη νέα παράταξη ’’ΞΗΡΟΜΕΡΟ Νέα Μέρα-Καθαρά Χέρια’’ για να αλλάξει σελίδα και να προκόψει ο τόπος.

Η πρώτη δήλωση του Αλέξανδρου Σάββα

Αγαπητές Συνδημότισσες, Αγαπητοί Συνδημότες,

Μετά από πολύ σκέψη και προβληματισμό και έχοντας πάντα κατά νου να συμβάλλω  με όλες  μου τις δυνάμεις στην ανάκαμψη του Ξηρομέρου και στη καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του, αποφάσισα να διεκδικήσω την Δημαρχία , έτσι ώστε για τα επόμενα πέντε χρόνια να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για να προκόψει ο Τόπος μας.

Είναι γνωστό σε όλους  ότι ο τόπος μας είναι από τις φτωχότερες περιοχές, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων ενώ ο πληθυσμός του μέρα με τη  μέρα μειώνεται και τα χωριά αργοσβήνουν.

 Όλα αυτά δεν είναι τυχαία αλλά αποτέλεσμα κακών πολιτικών και επιλογών  τοπικών και πολιτικών παραγόντων, που μάλλον δεν γνώριζαν, ή αδιαφορούσαν για τα προβλήματα του Ξηρομέρου .

Αυτή την κατάσταση εμείς, ο ίδιος προσωπικά και οι συνεργάτες μου, θέλουμε να την ανατρέψουμε και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στον τόπο μας και ιδιαίτερα στη νέα γενιά , που απογοητευμένη εγκαταλείπει τα χωριά του Ξηρομέρου, αναζητώντας ελπίδα σε κάποια άλλα μέρη της Ελλάδας , ή και στο Εξωτερικό.

Έχουμε τις γνώσεις , έχουμε τις ιδέες και τις λύσεις για τα προβλήματα, που απασχολούν τον τόπο.

 Και δεν θα φεισθούμε προσπαθειών για την  ανάταξη του τόπου μας. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών και να προστατεύουμε τα λιγοστά του έσοδα από τις αδιαφανείς διαδικασίες και τις απευθείας αναθέσεις, που  αποτελούν πληγή χαίνουσα για τον Δήμο μας.

Εγγύηση για όλα αυτά η μέχρι τώρα προσωπική και επαγγελματική μας πορεία. Πορεία μιας ολόκληρης ζωής, που χαρακτηρίζεται από την εντιμότητα, την αξιοπρέπεια και τα υψηλά οράματα και τους στόχους, που έχουμε για το Ξηρόμερο και τους πολίτες του.

Είμαστε  σταθερά και αμετάκλητα ταγμένοι υπέρ  μιας ‘’επιχείρησης καθαρά χέρια’’.

Αυτό μπορώ να σας το υποσχεθώ προσωπικά και  αποτελεί για εμένα, ένα συμβόλαιο τιμής μαζί σας.

Είμαστε ένα φορέας ανοικτός σε όλο το πολιτικό φάσμα και αποφασισμένοι για την αλλαγή σελίδας στο Ξηρόμερο.

Ο Συνδυασμός μας που έχει την ονομασία ’’ΞΗΡΟΜΕΡΟ Νέα Μέρα-Καθαρά Χέρια’’ από  σήμερα ξεκινάει την προσπάθεια για το καλύτερο αύριο.

Σας θέλουμε όλους Μαζί μας.  Γιατί έφθασε η στιγμή που ο Λαός του Ξηρομέρου καλείται να αποφασίσει και να πάρει την τύχη στα χέρια του.

Αγαπητοί/ες συμπολίτες, συμπολίτισσες,

Είμαι βέβαιος οτι Όλοι Μαζί Μπορούμε.

Είναι στο χέρι μας το Ξηρόμερο να αλλάξει σελίδα.

Σας ευχαριστώ και περιμένω την Ανταπόκρισή σας

Με Εκτίμηση

Αλέξανδρος Σάββας

τ. Πρόεδρος Εφετών

Αστακός  28 Φεβρουαρίου 2023

 

Το βιογραφικό

Ο Αλέξανδρος Ταξιάρχη Σάββας γεννήθηκε το 1954 στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου, από αγρότες γονείς. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Αστακού και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αρρένων Αγρινίου.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. ΄Άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου μέχρι το 1988. Πέτυχε σε δύο διαγωνισμούς το 1988 (Ειρηνοδικών και Πρωτοδικών) Επέλεξε τον κλάδο των Πρωτοδικών.

Ασχολήθηκε και ασχολείται ενεργά με το πατριδοτοπικό κίνημα. Υπήρξε πρόεδρος στο Σύνδεσμο Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου «Τα Κόροντα», πρόεδρος στην Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (ΟΠΣΥΞ) και πρόεδρος της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝΣΥ) από το 1989 μέχρι το 1999.

Υπήρξε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Τοπικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΣΕΤΟΕ). Είναι μέλος της ΄Ένωσης Αιτωλοακαρνανών Λογοτεχνών.

Διετέλεσε Προϊστάμενος στο  Πρωτοδικείο Αθηνών και  Πρόεδρος Εφετών στο Εφετείο Αθηνών. Άρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά.

ΕΡΓΑ ΤΟΥ:

  1. ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (ιστορικά και λαογραφικά της Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου). ΄Εκδοση Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου, 1983, α΄ έκδοση το 1983 και β΄ έκδοση το 2016.
  1. ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ. ΄Εκδοση Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου, 1984.
  1. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.΄Εκδοση Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου, 1985.
  1. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ (1976-2012) ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ «Τα Κόροντα», 2013.
  1. ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (Φωτογραφικό Λεύκωμα), 2014.

Επιμέλεια έκδοσης των βιβλίων:

1) «ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ», 1988 του Γερ. Ηρ. Παπατρέχα.

2) «ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ», 2008, Του Μενέλαου Φ. Καραμεσίνη.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!