Loading...

«Βούλιαξε» η Βόνιτσα στις αποκριάτικες εκδηλώσεις με αποκορύφωμα το έθιμο του «Γληγοράκη» (vid)


Μοιραστείτε το άρθρο...

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι εορτασμοί της Αποκριάς σε όλο τον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας αλλά και το έθιμο της Βόνιτσας του «Γληγοράκη – Αχυρένιου» της Καθαράς Δευτέρας.

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το 3ο παιδικό καρναβάλι στην Βόνιτσα ,τα αποκριάτικα παιδικά πάρτι σε Πλαγιά και Κατούνα το καρναβάλι του Θυρρείου και Μοναστηρακίου που έδωσαν πνοή με το κέφι να εκτοξεύεται και τους συμμετέχοντες να το διασκεδάζουν με την ψυχή τους.

Στο Καρναβάλι Παλαίρου βρέθηκαν εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές ,οι οποίοι με τις ευρηματικές, επιτυχημένα αστείες μεταμφιέσεις τους, κατανεμημένοι σε ομάδες και γκρουπ και ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο συμμετοχής, «πλημμύρισαν» την κεντρική οδό και την πλατεία της πόλης της Παλαίρου, σκορπίζοντας παντού παιδικά χαμόγελα και ελπίδα.

Στο τέλος στο λιμάνι της Παλαίρου οι διοργανωτές παρέδωσαν στην πυρά τον βασιλειά καρνάβαλο και πρόσφεραν ένα φαντασμαγορικό θέαμα με βεγγαλικά και καπνογόνα.

Το δρώμενο του «ΓΛΗΓΟΡΑΚΗ – ΑΧΥΡΕΝΙΟΥ» χθες Καθαρά Δευτέρα πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία και με χιλιάδες κόσμου να κατακλύζουν την πόλη της Βόνιτσας .

Ένα εντυπωσιακό πολυπληθές καρναβάλι με κέφι , ζωντάνια και δυναμική, εκτόξευσε το κέφι σε όλη την Βόνιτσα και χάρισε μοναδικές στιγμές στους ντόπιους αλλά και στους πολυάριθμους επισκέπτες.

Φυσικά τα φώτα και τις εντυπώσεις κέρδισε ο «ΓΛΗΓΟΡΑΚΗΣ» που πήγε πεζοπόρος και κατά την διάρκεια της πορείας του παντρεύτηκε , πέθανε, αναστήθηκε και στο τέλος απεβίωσε και παραδόθηκε στην πυρά. Εντυπωσιακοί οι παπάδες , ο βλάχος ( ο αεικίνητος Γιώργος Φερεντίνος που είναι ο ποιο παλιός του γκρουπ του «γληγοράκη»), η μάνα (ο Κώστας Μασούρας έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας) η νύφη , οι γιατροί , ο αστυνόμος, ο ψαράς οι καλόγεροι ( μαύροι και λευκοί ) και φυσικά οι νέοι της παρέας τα παιδιά του «ΓΛΗΓΟΡΗ». Για το τέλος αφήνουμε τον αρχίατρο της παρέας τον εκφωνητή του επικήδειου Δημήτρη Φερεντίνο ( ο γνωστός σε όλους ως Βόμβας) . Ο Τάκης τα τελευταία 50 χρόνια είναι παρόν και τα τελευταία 20 η ψυχή του καρναβαλιού.

Για την μεγάλη επιτυχία των φετινών εκδηλώσεων ουσιαστικό και κυριαρχικό ρόλο έπαιξαν όλοι οι εθελοντές , οι συμμετέχοντες και όσοι βοήθησαν να στηθούν τόσες πολλές αποκριάτικες εκδηλώσεις .

Για να συμβεί όλο αυτό, απαιτήθηκε κοπιαστική προσπάθεια από χιλιάδες πολίτες: εθελοντές, επαγγελματίες, εργαζόμενους σε υπηρεσίες και στον ιδιωτικό τομέα. Αξίζουν σε όλους θερμά συγχαρητήρια που υποδέχθηκαν στις δράσεις τους χιλιάδες επισκέπτες. Ξεχωριστές ευχαριστίες σε όσους είναι επιφορτισμένοι με την υγεία, την ευταξία και την καθαριότητα.

Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!