Loading...

Αγορά κατοικίας το 2022


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η αγορά κατοικίας είναι η πιο σημαντική οικονομική απόφαση που θα λάβουν ποτέ οι περισσότεροι άνθρωποι. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να εξετάσει κανείς προτού αποφασίσει να αγοράσει ένα ακίνητο.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αγοράς ενός σπιτιού μπορούν να σταθμιστούν μεταξύ τους για να καθοριστεί αν είναι ή όχι η σωστή απόφαση για εσάς.

Πότε έχει νόημα να αγοράσετε ένα σπίτι;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι σκέφτονται να αγοράσουν το δικό τους σπίτι, αλλά οι κυριότεροι περιλαμβάνουν:

  1. Μια επένδυση στο μέλλον σας. Το σπίτι σας πιθανότατα θα αυξηθεί σε αξία με την πάροδο του χρόνου, παρέχοντας μακροπρόθεσμα οφέλη που αντισταθμίζουν κάθε αρχικό κόστος.
  1. Η ευκαιρία να έχετε περισσότερο χώρο από ό,τι σας επιτρέπει η ενοικίαση – ειδικά αν έχετε παιδιά.
  1. Ασφάλεια – η ιδιοκτησία του δικού σας ακινήτου σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως σας διώξει ο ιδιοκτήτης σε σύντομο χρονικό διάστημα ή μήπως σας αφαιρέσουν την προκαταβολή σας στο τέλος της σύμβασής σας.

Επίσης, μη μείνετε μόνο στην τιμή του ακινήτου. Θα πρέπει να λάβετε κι άλλους παράγοντες υπόψη σας που σίγουρα καθορίζουν την αξία και συνεπώς την τιμή του ακινήτου που σας ενδιαφέρει.

Η τοποθεσία

Πού θα ζήσετε; Είναι κοντά σε σχολεία, καταστήματα και άλλες ανέσεις; Βρίσκεται σε μια περιοχή που παρέχει καλή πρόσβαση σε ευκαιρίες εργασίας; Ή βρίσκεται σε μια περιοχή με κακές συγκοινωνιακές συνδέσεις; Αυτές οι ερωτήσεις είναι μείζονος σημασίας, διότι θα καθορίσουν πόσο εύκολο θα είναι για εσάς να ζήσετε εκεί. Εάν το σπίτι βρίσκεται πολύ μακριά από το σημείο όπου θα εργάζεστε ή θα σπουδάζετε, μπορεί να κάνει την καθημερινή ζωή πολύ πιο δύσκολη από ό,τι εάν βρισκόταν πιο κοντά. Πραγματοποιήστε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο για μεσιτικά γραφεία που θα σας βοηθήσουν στην έρευνα σας στην περιοχή ενδιαφέροντος σας πχ Πωλήσεις Κατοικιών Ψυχικό ή Μεσιτικά Γραφεία Βόρεια Προάστια.

Κόστος στέγασης

Πρέπει να λάβετε υπόψη σας όλα τα έξοδα που σχετίζονται με την αγορά ενός σπιτιού, συμπεριλαμβανομένων των αποπληρωμών του στεγαστικού δανείου, των λογαριασμών συντήρησης και του δημοτικού φόρου. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε αν θέλετε να νοικιάσετε μέρος του ακινήτου ή απλώς να το χρησιμοποιήσετε για τον εαυτό σας και τα μέλη της οικογένειάς σας.

Εάν θέλετε να νοικιάσετε μέρος του ακινήτου σας, τότε σκεφτείτε πώς αυτό θα επηρεάσει την αποπληρωμή του στεγαστικού σας δανείου στο μέλλον – θα μπορούσατε να το διαχειριστείτε οικονομικά; Εάν όχι, τότε ίσως η αγορά ενός μικρότερου ακινήτου να είναι πιο κατάλληλη για τις ανάγκες σας.

Διαρρύθμιση

Πώς είναι το εσωτερικό του σπιτιού; Μπορεί να μην έχετε χρόνο να δείτε το εσωτερικό ενός ακινήτου πριν το αγοράσετε, αλλά αν μπορείτε να κανονίσετε μια προβολή ή ακόμα και να δείτε φωτογραφίες στο διαδίκτυο, αφιερώστε χρόνο για να δείτε τι έχει να προσφέρει το ακίνητο. Μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να ζει σε αυτό το μέρος για τα επόμενα χρόνια; Το αισθάνεστε σαν το σπίτι σας; Αυτό είναι που έχει μεγαλύτερη σημασία.

Η αγορά κατοικίας είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που θα πάρετε στη ζωή σας, γι’ αυτό είναι σημαντικό να κατανοήσετε όλα τα υπέρ και τα κατά της ιδιοκτησίας κατοικίας πριν πάρετε μια απόφαση.
Μοιραστείτε το άρθρο...

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!