Loading...

Οι πελαργοί επιστρέφουν στις φωλιές τους και φέρνουν την άνοιξη στην Αιτωλοακαρνανία


Μοιραστείτε το άρθρο...

Όμορφες εικόνες, μας χαρίζει τις τελευταίες ημέρες ο ερχομός των πελαργών που μας μεταφέρουν το μήνυμα της άνοιξης στην Μπούκα της Αμφιλοχίας, στους τρούλους των εκκλησιών της Κυψέλης και Στράτου Αγρινίου και σε όλα τα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας.

Οι πελαργοί είναι από τα πρώτα αποδημητικά πτηνά που επιστρέφουν στο τόπο μας με τον ερχομό της άνοιξης.

Είναι ζευγάρια και εγκαθίστανται στις φωλιές τους που βρίσκονται σε στύλους ηλεκτροδότησης η τρούλους για την αναπαραγωγική διαδικασία τους, θεωρούνται δε από τα πλέον στοργικά έμβια στον πλανήτη και είναι πολύ αγαπητά από τον άνθρωπο.

Το πιο αξιαγάπητο χαρακτηριστικό του είναι, ίσως, η πιστότητά του—η πιστότητα που δείχνει στη φωλιά του, στην οποία επιστρέφει κάθε χρονιά, και η πιστότητα που δείχνει στο ταίρι του, με το οποίο δημιουργεί έναν ισόβιο δεσμό. Είναι από τα πρώτα αποδημητικά πουλιά που επιστρέφουν από τα βόρεια και σε κάθε περίπτωση η εμφάνιση τους, συνοδεύεται από ευχάριστα και αισιόδοξα συναισθήματα για τον ερχομό της άνοιξης

«Θυμάμαι, μαθητής τότε του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, ότι έπεσε ένα αυγό από την φωλιά που ήταν στο καμπαναριό της Αγίας Τριάδας και φυσικά έσπασε. Οι πελαργοί όμως συνέλεξαν τα απομεινάρια του αυγού και τα ανέβασαν στη φωλιά. Το γεγονός αυτό προκάλεσε εντύπωση σε όσους έτυχε να το δουν», γράφει σε ανάρτηση του ο Γιάννης Γιαννακόπουλος.

Οι φωτογραφίες της ανάρτησης, είναι φετινές από φωλιές σε στύλους στη Μπούκα της Αμφιλοχίας και στους τρούλος των εκκλησιών της Κυψέλης και της Στράτου).

Φωτογραφικό υλικό – κείμενο: Γιάννης Γιαννακόπουλος





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!