Loading...

Από το Νεοχώρι ξεκίνησε ο προεκλογικός αγώνας του Σπήλιου Λιβανού


Μοιραστείτε το άρθρο...

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Οινιάδων, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός κήρυξε την έναρξη του προεκλογικού του αγώνα από το Νεοχώρι κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του έργου του κατά τη διάρκεια της τετραετίας.

Ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, κήρυξε την έναρξη του προεκλογικού του αγώνα από το Νεοχώρι και οριοθέτησε της 21η Μαίου ως ημέρα νίκης για την Αιτωλοακαρνανία και όλους τους δημοκράτες που θέλουν πολιτική σταθερότητα και αναπτυξιακή πρόοδο.

Στην έναρξη της ομιλίας του, ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε στα μεγάλα διακυβεύματα των εκλογών που συμπυκνώνονται στο δίλημμα : «Μητσοτάκης ή Τσίπρας», «μπροστά ή πίσω», «σταθερότητα ή περιπέτεια».

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας παρουσίασε τον απολογισμό του έργου του κατά τη διάρκεια της τετραετίας που πέρασε και σημείωσε τη σημασία τη «πολιτικής λογοδοσίας» στη Δημοκρατία μας.

Ζήτησε από τους Νεοχωρίτες να συγκρίνουν και να κρίνουν. Να αποφασίσουν ποιον θα στηρίξουν με βάση το έργο για τον τόπο και την προοπτική του.

Αξιοποιώντας την τεχνολογία, ο κ. Λιβανός παρουσίασε αναλυτικά τα έργα και τις δράσεις του κατά τη διάρκεια της τετραετίας για την Αιτωλοακαρνανία και την Ελλάδα.

Εστίασε το ενδιαφέρον του στα αναπτυξιακά θέματα του αγροτικού κόσμου και σε συγκεκριμένες αποφάσεις του ως ΥΠΑΑΤ για την αναπτυξιακή προοπτική του νομού.

Αναφέρθηκε διεξοδικά στο θέμα των αγροτικών υποδομών και του οραματικού έργου ΥΔΩΡ 2.0 που προώθησε ως Υπουργός για τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου, αξίας 30 εκ €.

Επιπρόσθετα, ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε σε σειρά άλλων έργων που προώθησε στη διάρκεια της θητείας του, προς όφελος των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας, αλλά και του συνόλου των Ελλήνων παραγωγών.

Επιγραμματικά τα σημαντικότερα από αυτά στα οποία αναφέρθηκε :

  • Καταρτίσαμε και ξεκινήσαμε να υλοποιούμε μια ολοκληρωμένη Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης, προχωρώντας στη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής.
  • Εξασφαλίσαμε συνολικά πόρους 22 δισ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα μέσω της νέας ΚΑΠ και του Ταμείου Ανάκαμψης.
  • Αυξήσαμε την απορροφητικότητα του ΠΑΑ από 65% στο 77%, 735 εκ. ευρώ στο σύνολο και του ΕΠΑΛΘ από 32,46% στο 96,6%, 57 εκ. ευρώ στο σύνολο.
  • Διαθέσαμε πάνω από 1 δισ.€ για τη στήριξη των παραγωγών μας από τις συνέπειες της πανδημίας COVID.
  • Μεταρρυθμίσαμε τον τρόπο κατανομής των ενωσιακών επιδοτήσεων, στοχεύοντας στην πλήρη διαφάνεια και δικαιοσύνη στηρίζοντας τους πραγματικούς Έλληνες παραγωγούς.
  • Βάλαμε τα θεμέλια του ψηφιακού μετασχηματισμού στον πρωτογενή τομέα.
  • Ενισχύσαμε τις μικρές και μεσαίες εκμεταλλεύσεις.
  • Τριπλασιάσαμε το επιχορηγούμενο ποσό στους Νέους Αγρότες, ενώ αυξήσαμε τον αριθμό τους κατά 14.000.
  • Ιδρύσαμε 6 νέα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, ενδυναμώνοντας την αγροτική εκπαίδευση.
    Δρομολογήσαμε το «Ύδωρ 2.0», το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα των τελευταίων 50 ετών στον πρωτογενή τομέα, με 21 αρδευτικά έργα, με αξία κατασκευής και λειτουργίας 3,2 δισ. ευρώ.
  • Αυξήσαμε τα ποσά της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στο ΠΑΑ φτάνοντας το ύψος ρεκόρ των 490 εκ. ευρώ.
  • Ενισχύσαμε τους ελέγχους και χτυπήσαμε τη μάστιγα των ελληνοποιήσεων και της νοθείας με ορατά αποτελέσματα για τους παραγωγούς μας, οι οποίοι είδαν αυξήσεις 60% στις τιμές των προϊόντων τους.
  • Στηρίξαμε τα προϊόντα ΠΟΠ και παρουσιάσαμε νέο νομοθετικό πλαίσιο.
  • Προστατεύσαμε τους παραγωγούς από τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στον γεωργικό τομέα (ν. 4792/2021).
  • Δώσαμε στους κτηνοτρόφους μας τη δυνατότητα να νομιμοποιήσουν τις σταβλικές εγκαταστάσεις τους με τον ν.4859/2021.
  • Πετύχαμε το 2021 θετικό ισοζύγιο εξαγωγών-εισαγωγών αγροτικών προϊόντων, μετά από δεκαετίες

Ειδικότερα για την Αιτωλοακαρνανία:

  • Διπλασιάσαμε τον προϋπολογισμό για τους νέους αγρότες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελ- λάδος στα 63 εκ.€, αυξάνοντας κατά 800 τους νέους αγρότες στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ τριπλασιάσαμε την ενίσχυση για κάθε αγρότη έως και 45.000€ με 70% προκαταβολή.
  • Με το ΥΔΩΡ 2.0 θέσαμε τις βάσεις για δημιουργία 31 νέων & σύγχρονων αρδευτικών δικτύ- ων με προϋπολογισμό 242 εκ. € για 29 ΤΟΕΒ, την κάτω ζώνη Αχελώου 11Α & τα εγγειοβελτιωτικά έργα Αμβρακίας, Αμφιλοχίας & Βάλτου.
  • Με συντονισμένες ενέργειες και σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Ναυπάκτου πετύχαμε την επιχορήγηση 2,2 εκ. € από το Υπουργείο Εσωτερικών για το σύνολο των μελετών κατασκευής του έργου «Παράκαμψη του Κέντρου (Κάστρου) της Ναυπάκτου (Τούνελ).
  • Πετύχαμε την ένταξη του έργου για τον βιολογικό καθαρισμό και τη σωτηρία της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού στο ΕΠΑΛΘ, με αναβαθμισμένο προϋπολογισμό 21,5 εκ.€. Το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων δεκαετιών στη Λιμνοθάλασσα.
  • Αυξήσαμε το πρόγραμμα LEADER/CLLDQ κατά 50εκ.€ εγκρίνοντας όλες τις κατατεθει- μένες προτάσεις, υλοποιώντας έργα 5,1 εκ. € στο Νομό μας.
  • Συνεργαστήκαμε με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για τη δημιουργία του μεγαλύτερου ενεργειακού πάρκου στη χώρα, παραχωρώντας έκταση 1.300 στρεμμάτων στο Μεσολόγγι, έργο προϋπολογισμού 90 εκ. €.
  • Αυξήσαμε τα αγροτικά φωτοβολταϊκά από 100 kW σε 500 kW.
  • Εντάξαμε την προώθηση των αλιευμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο ΕΠΑΛΘ.
  • Δρομολογήσαμε ενισχύσεις στους παραγωγούς κλημεντίνης, στους παραγωγούς επιτραπέζιων ελιών και στους κτηνοτρόφους των αυτόχθονων φυλών.
  • Δώσαμε πάνω από 16,5 εκ.€ για ενισχύσεις Covid & DeMinimis στους παραγωγούς, κτηνοτρόφους & αλιείς της Αιτωλοακαρνανίας.
  • Στηρίξαμε τους παραγωγούς επιτραπέζιας ελιάς του νομού μας. Δώσαμε αποζημιώσεις 70€/ στρέμμα στην ελιά Καλαμών και 40€/στρέμμα στην ελιά Αγρινίου ενισχύοντας 8.000 και 6.265 ελαιοπαραγωγούς αντίστοιχα, προϋπολογισμού 13,2 εκ. €.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρόντων του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Θανάση Μαυρομάτη, του αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Δήμου, Κώστα Δαουτίδη, των αντιδημάρχων Δημήτρη Μπαλαμπάνη και Μέμης Γούργαρη, των δημοτικών συμβούλων και υποψηφίων Δημάρχων Σπύρου Βασιλείου και Σπύρου Διαμαντόπουλου, του προέδρου Πενταλοφου Γιώργου Μαζαράκη, του προέδρου Μάστρου Γιάννη Κουτσοθεοδώρου, των προέδρων των ΤΟΕΒ Κατοχής Αριστοτέλη Μεταξούλη, Λεσινίου Παναγιώτη Γκάτση και του υποψηφίου Δημάρχου Μεσολογγίου Θανάση Λύρου.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!